MTV VIDEO MUSIC AWARDS 2017

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAJBOLJE GLAZBENE SPOTOVE OVE GODINE Reper Kendrick Lamar glavni je favorit za osvajanje prestižne nagrade

Kendrick Lamar, Katy Perry, The Weeknd
 REUTERS
 

U utorak su objavljene nominacije za MTV-jeve Video Music Awards koje se dodjeljuju najbolje glazbenim spotovima, piše Billboard.

Reper iz Comptona Kendrick Lamar prikupio je osam nominacija, dok su Katy Perry i The Weeknd svaki skupili po pet nominacija. Lamar si je zahvaljujući spotu za pjesmu 'HUMBLE' između ostalih priskrbio nominacije u kategorijama najboljeg spota godine, izvođača godine i najboljeg hip hop videa godine.

MTV-jeve nagrade ove godine nema kategorije podijeljene po spolovima već se muški i ženski izvođači natječu direktno jedni protiv drugih.

Ove će godine prvi puta biti dodijeljena nagrada u kategoriji 'Borba protiv sustava'. Spotovi koji su nominirani u toj kategoriji na jedan ili drugi način ukazuju na neki oblik društvene nepravde.

Obožavatelji će ove godine odlučivati o pobjednicima u čak osam kategorija, uključujući i onima za najbolji spot godine, izvođača godine te suradnju godine. Nominacije u kategoriji za najbolju pjesmu ljeta za koju se glasuje putem društvenih mreža bit će objavljene kasnijeg datuma.

Dodjela MTV-jevih Video Music Awards održat će se 27. kolovoza u dvorani The Forum u Inglewoodu u Kaliforniji.

Potpuni popis nominiranih u svim kategorijama možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:13