ISPUNILI SU OČEKIVANJA

Otišla sam na koncert Leta 3 i doživjela nešto što nikad nisam: ‘Tata digni me, sad će Riječke p***‘

 Goran Mehkek/Cropix
Djeca starosti od pet do 15 godina u velikom su broju pohodila koncert, mnogi s Letovskim brkovima i majicama ‘Mama ŠČ‘

Subota navečer, zagrebačka Šalata, veliki koncert Leta 3. Očekivala sam da će publika biti puna okorljelih rockera, i nije da i takvih nije bilo, ali mnogi od njih bili su u pratnji - djece!

Ne sjećam se jesam li ikada na nekom rock spektaklu vidjela toliko publike starosti od pet do petnaest godina. Mnogim su očevima klinci sjedili za vratom, a ovi bi ih svako malo spuštali dolje od umora, pa vraćali opet gore. Ispred mene mali se žali da ništa ne vidi, traži tatu da ga digne - želi vidjeti kako to izgleda kad ‘letovci‘ pjevaju ‘Riječke pi...‘

Zadnji je vikend prije početka škole, večer je bila topla, koncert na otvorenom, ali čini mi se da je puno više od toga na masovni dolazak djece na Šalatu utjecala ‘Mama ŠČ‘ i popularnost riječkih rockera u široj populaciji nakon nastupa na Dori i Eurosongu.

Najviše je klinaca bilo na tribini, ali mnogi su bili i u parteru, neki od njih nosili su prepoznatljive crne brkove, naljepnice, drugi majice s natpisom ŠČ. Iako sam prvo pomislila da se tu samo radi o djeci koja su zavoljela ovaj bend zbog svojih roditelja, u smislu prenošenja tradicionalnih vrijednosti s koljena na koljeno, dio njih stigao je i u obrnutoj ulozi - roditelji su bili njihova pratnja. A neki, nešto stariji, su i sami došli.

- Gledao sam ih prvi put nakon što se Mama ŠČ kandidirala za pjesmu Eurovizije. Jedva sam ih tada uspio do kraja pogledati, bilo mi je prečudno, ali nekako pjesma mi se vrtjela po glavi. Sviđaju mi se jer su drugačiji i provokativni su. I njihovi kostimi. Mislio sam da će na koncertu biti više mojih vršnjaka, a zapravo je dosta manje djece i starijih - rekao nam je jedan tinejdžer, koji je bio na koncertu s prijateljicom, dok su roditelji ostali doma, iako i oni, dodao je, vole Let 3.

Sve u svemu, Letovci su na Šalati napravili priličan šou, koncert je bio upečatljiv, nije izostalo njihove poznate scenografije, ali ipak bio je u tom smislu jedan od njihovih umjerenijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:28