BERISLAV DUMENČIĆ

Preminuo je legendarni bubnjar, bivši član Leta 3. Mrle: ‘Zbogom, Kiko‘

Berislav Dumenčić

 Damir Krizmanić/
‘Bio je jedan od najkreativnijih bubnjara; nakon Termita, bio je u prvoj postavi Leta 3, zahvaljujući njemu nastale su pjesme koje dan danas sviramo...‘

Jučer navečer u 64. godini preminuo je nekadašnji bubnjar Termita, Berislav Dumenčić Bero.

Dumenčić se od 2018. godine borio s s rakom prostate.

U travnju je završio u riječkom hospiciju.

"Zbogom Kiko. Uvijek je govorio da je on ljubičasti leptir. Inače, Kiko je koautor "Sam u vodi", a na prvoj Let 2 verziji pjesme, svirao je bubnjeve. Počivao u miru", stoji na Facebook profilu Leta 3, a objavu prate spomenuta pjesma te fotografije bubnjara.

"Bio je jedan od najkreativnijih bubnjara; nakon Termita, bio je u prvoj postavi Leta 2, zahvaljujući njemu nastale su pjesme koje dan danas sviramo, jedna od njih je "Sam u vodi", u kojoj je Kiko suautor", rekao je Damir Martinović Mrle.

image

Berislav Dumenčić

Damir Krizmanić/

Termiti su bili riječki punk sastav koji je obilježio riječku glazbenu scenu i općenito glazbenu kulturu krajem 1970-ih i prvu polovicu 1980-ih godina. Prvi nastup Termita održan je u riječkom klubu "Modra", 23. listopada 1978. godine.

U Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, 21. studenog 1979. godine održan je legendarni nastup Parafa i Termita na kojem je pjevač Termita Predrag Kraljević Kralj stavio WC školjku na glavu, a poletjelo je i perje.

Osim Bere, Kralja i Mrleta, članovi benda bili su i Robert Tičić na gitari te Josip Krošnjak Pepi na klavijaturama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:05