POSTMODERN JUKEBOX

PREVARA KOJA JE ODUŠEVILA ZAGREBAČKU PUBLIKU Nastup svjetske YouTube senzacije u Domu sportova pružio dva sata dobre glazbe i vrhunske zabave

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Nastup glazbenog kolektiva Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox u petak bio je planirana komercijalna prevara, ali s takvom kvalitetom, energijom i talentiranim glazbenicima da im gotovo nitko iz publike to nije zamjerio.

Obožavatelji PMJ-a ostali su zakinuti za samog Scotta Bradleeja, a razočarani su bili i svi koji su očekivali nastup nekih od najpopularnijih pjevačica koje su surađivale s kolektivom - Hailey Reinhart ili Morgan James, no publiku je zato oduševila prva PMJ-ova pjevačica Robyn Adele Anderson, u društvu s veličanstvenom Maiyom Sykes, Sarom Niemietz i Vonom Smithom.

U startu je bilo jasno da kolektiv neće nastupiti u punom sastavu - osim što bi bilo gotovo nemoguće okupiti svih sedamdesetak članova Postmodern Jukeboxa, od kojih mnogi imaju i vlastite karijere, za cijelu turneju, kolektiv je paralelno s nastupom u Zagrebu održavao i koncert u Luksemburgu u isto vrijeme.

PMJ tako cijelu europsku turneju odrađuje s dvije postave, svaku s pažljivo odabranim timom izvođača tako da se ni za jednu ne može reći da je manje vrijedna. Ipak, bilo bi lijepo da su ljudi prije kupnje karata mogli znati koga će moći gledati. Za ovakvu tajnovitost nisu krivi organizatori, jer se imena izvođača skrivaju na svim nastupima, pa se vjerojatno radi o poslovnom modelu Scotta Bradleeja, koji nije bio ni na jednom od dva sinoćnja koncerta.

Unatoč, ili možda baš zahvaljujući misteriju tko će nastupiti, publika je na kraju bila zadovoljna.

Ekipa koja je u petak svirala i pjevala u Domu sportova stvorila je izvrsnu atmosferu. Svi su se glazbenici pokazali i kao vrsni zabavljači, a potrudili su se i razveseliti zagrebačku publiku lokalnim sadržajima. Robyn Adele Anderson je naučila dovoljno hrvatskog da dosta tečno ispriča šalu kao uvod u ‘Thrift Shop’, dok je pijanist koji je mijenjao Bradleeja na bis odsvirao ‘Cesaricu’.

Kroz koncert su se provukle neke od naslušanijih obrada PMJ-a, ali i nekoliko zanimljivih instrumentalnih potpourrija. Show je dodatno začinila plesačica stepa, koja je dodala poseban ugođaj nekolicini pjesama, a potpuno je oduševila u duetu s bubnjarom, koji je pokazao zavidnu sposobnost pretvaranja pozornice u instrumente.

Kada smo organizatore tražili popis izvođača, rekli su nam da je on tajna, no da će ‘sigurno biti vrhunska ekipa’. Tada je to zvučalo kao klasična PR rečenica, no nakon koncerta moramo im priznati da su bili u pravu.

Koncert je trajao nešto više od dva sata, s unaprijed planiranim izlaskom na bis, koji je cijelu publiku podigao na noge. Sljedeći put kada će PMJ gostovati u Zagrebu, vjerojatno ćemo dobiti sasvim drugu postavu, no ako je ovaj nastup bio ikakva indikacija, očito je da je Bradleeju stalo do svojeg branda, te da na turneju isključivo šalje - vrhunsku ekipu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:08