'BLACKSTAR'

'PUN JE SKRIVENIH PORUKA ZA KOJE NI BOWIE NIJE ZNAO' Dizajner omota zadnjeg albuma Davida Bowieja otkrio neke tajne zanata i poručio: 'Ima toga još'

 REUTERS

Osim što je u Hrvatskoj najprodavanije inozemno izdanje u 2016. godini, a u svijetu se više puta ove godine našao na prvim mjestima različitih top ljestvica, album ‘Blackstar’ Davida Bowieja još uvijek intrigira obožavatelje, a znatiželja će zasigurno biti još veća sad, nakon što je dizajner omota otkrio neke tajne i nepoznate detalje.

Jonathan Barnbrook, koji je s Bowiejem osmislio omot albuma ‘Blackstar’, otkrio je u intervjuu za NME da je cover prepun skrivenih poruka o kojima ni Bowie ništa nije znao: ‘Postoji nekoliko stvari na omotu koje još nisu otkrivene. Mnogo ljudi još uvijek ne zna da zvijezde na dnu oblikuju ime Bowie. Ima još toga, a hoću li to otkriti u budućnosti još ne znam.’

No, puno toga su otkrili i sami obožavatelji. Primjerice, jedan je otkrio da se pojave sitne zvijezdice ako se omot izloži direktnom suncu.

Drugi je shvatio da pod UV svjetlom crna zvijezda svijetli karatkerističnom plavičastom bojom, piše Daily Mail.

Zatim, jedan je korisnik s unutrašnje strane albuma, gdje se nalazi zvjezdano nebo, otkrio da niz zvijezda oblikuju čovječuljka.

Razgovarajući o promociji albuma, Barnbrook je otkrio da Bowie nije htio koncerte jer se smatrao lošim izvođačem na pozornici.

Glazbena je zvijezda umrla 10. siječnja 2016. nakon dulje borbe s karcinomom, samo dva dana nakon što je navršio 69 godina. Album ‘Blackstar’ govori upravo o toj borbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:25