GOTOVO JE...

RASPAO SE JEDAN OD NAJUSPJEŠNIJIH ZADARSKIH BENDOVA Članovi potvrdili: 'Bend više ne postoji, razlozi su razni...'

Davor Valčić i Darko Predragović
 Jure Mišković / CROPIX

Članovi Postolar Trippera, jednog od najuspješnijih zadarskih bendova, potvrdili su da bend više ne postoji.

Dobitnici su nagrade Porin za najbolji klupski album ‘Čujem ja netko šuti’ i tvorci su brojnih hitova, a njihovi će se koncerti pamtiti kao plesni tulumi.

Informaciju su potvrdili za Radio Viroviticu, piše Zadarski.hr, a o tome su donijeli odluku krajem prošle godine. Razlozi su razni, no što se njih tiče, priča je završena.

Članovi benda Davor Valčić i Darko Predragović rekli su:

- Postolari ne postoje, razišli smo se. Nešto što je trebala biti jedna kratka pauza, ispostavilo se da će biti ipak duža... Razlozi su razni, nekako se s vremenom promijene neki prioriteti u životu, a dođe i taj zamor materijala, punih 12 godina, čak i više od kad je to sve startalo prije nego li se izrodilo u bend. Sve ima svoje vrijeme, pa tako i postolari valjda. Paul McCartney je jednom rekao: bilo koji bend, osam godina i to je to, preko toga, to je već previše. Eto, mi smo prebacili dosta.

Prošle su godine objavili novi album ‘Kamo sutra’ i održali uspješnu turneju, no pratili su ih pehovi. Naime, u srpnju prošle godine članu benda ukraden je skup instrument – truba Kanstul 1600 (original Wayne Bergeron) serijskog broja s/n 25911, koja je nestala s pozornice nakon koncerta 24. srpnja na otoku Prviću. Cijela Hrvatska uključila se u potragu za trubom, a bend i organizatori koncerta obećali su ljetovanje na Prviću onome tko je nađe. Truba nikad nije vraćena, a Postolari su se raspali, piše Zadarski.hr.

Bend je inače nastao iz radijske emisije na zadarskom Radiju 057 gdje rade Davor i Dabi kao voditelji i glazbeni urednici.

- Radili smo kako smo htjeli, nismo nikad htjeli biti okovani u jedan glazbeni žanr. Naši live koncerti opet su bili nešto posebno... Ja sam zadovoljan, trudili smo se, stvarali smo, svirali svugdje gdje smo mogli. Bilo je to lijepih 12 godina. Jednom kad to probaš, više nikad ne staneš, tako da ćemo se sigurno dalje nastaviti baviti glazbom, da li kao Postolari ili kroz neke druge projekte, to ćemo još vidjeti – zaključio je Predragović.

Postolari su se i na Facebooku oprostili od fanova: 'Hvala svima koji ste nas podržavali puste godine. Evo jedna oproštajna. One love'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 05:09