SPEKTAKL

ROD STEWART PRVI PUT U HRVATSKOJ! U zagrebačku Arenu stiže glazbenik koji ruši sve rekorde prodaje i čiji hitovi su - bezvremenski

 

Jedna od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda, legendarni roker Sir Rod Stewart stiže u Zagreb prvi put u svojoj bogatoj karijeri. Glazbenik osebujna glasa i vlasnik hitova poput “Sailing”, “The First Cut Is The Deepest”, “Rhythm Of My Heart” ili pak “Maggie May” 2. veljače nastupit će u zagrebačkoj Areni i zasigurno publici priuštiti nezaboravni spektakl.

Inače, Sir Rod Stewart dva puta je uvršten u sastav legendarne Rock and Roll Hall of Fame te je jedan od najprodavanijih umjetnika svih vremena. Tijekom čak pet desetljeća iznimne karijere prodao je više od 200 milijuna albuma diljem svijeta, a njegovi brojni uspjesi uključuju čak šest uzastopnih albuma koji su zasjeli na vrh ljestvica u Velikoj Britaniji, uključujući 62 hit singla u Velikoj Britaniji i šest broj jedan singlova. U SAD je lansirao 16 singlova koji su ušli u prvih deset najslušanijih, a četiri među njima osvojila su prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice.

Također, Stewart se može pohvaliti i najvećim besplatnim rock-koncertom u povijesti budući da je 1994. godine u Rio de Janeiru nastupio pred čak 3,5 milijuna ljudi. Za svoje zasluge u glazbi i humanitarnom radu prošle je godine dobio titulu viteza. Iako mu je 72 godine, i nakon pola stoljeća karijere njegova je scenska energija jednako jaka gotovo kao i prvog dana. Tako je ovog kolovoza u suradnji s multiplatinastom grupom DNCE snimio vrlo zanimljivu obradu jednog od svojih najizvođenijih plesnih hitova svih vremena “Da Ya Think I’m Sexy”.

Njihova debitantska izvedba bila je glavni hit ovogodišnje MTV VMA dodjele nagrada, a Stewart je dokazao i da u osmom desetljeću života nema ni najmanje namjeru povući se sa svjetske glazbene scene te da itekako ima još puno toga ponuditi svojim obožavateljima. Ništa manje bogat i zanimljiv nije ni njegov privatni život. Stewart, koji je glasio za velikog zavodnika, otac je osmero djece koje je dobio s pet različitih žena. Ženio se tri puta, a bračnu je sreću i obiteljski mir napokon pronašao sa suprugom Penny s kojom se vjenčao 2007. godine. Prebolio je rak štitnjače, a zbog ozbiljnih problema s glasnicama morao je u jednom trenutku ponovno učiti pjevati.

Velik je obožavatelj nogometa, a svom omiljenom klubu Celtic posvetio je i pjesmu “You’re in My Heart”. Uz Celtic, najdraži engleski klub mu je Manchester United, no u srcu mu je škotska reprezentacija. Veliki je humanitarac i osnivač je zaklade za borbu protiv svih vrsta raka, a u slobodno je vrijeme pasionirani kolekcionar skupocjenih automobila, ali i maketa željeznica.

Organizator zagrebačkog koncerta Star produkcija najavljuje nezaboravno iskustvo za sve obožavatelje ove glazbene legende čiji su zaštitni znak izvrstan smisao za humor, ali i neponovljiv stil koji vrijedi vidjeti uživo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:50