MLADI BENDOVI

S3ngs, Scroll i In-The-Go na T-Mobile INmusicu!

Listi mladih hrvatskih bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem izdanju T-Mobile INmusic festivala pridružuju se i S3ngs, Scroll i In-The-Go. Sva tri benda već su surađivala s festivalom - S3ngs i Scroll su nastupali na prošlim izdanjima T-Mobile INmusica, dok je In-The-Go nastupao kao predgrupa na splitskom koncertu Arctic Monkeysa, održanom prošle godine u organizaciji INmusic festivala.

Uvrštavajući u svoj program imena koja su već nastupala u sklopu festivala, T-Mobile INmusic pruža platformu, ne samo za predstavljanje, nego i za daljnju afirmaciju mladih hrvatskih izvođača.

S3NGS

VIDEO: S3ngs – Mrak Song

S3ngsi su trojac iz Zagreba, aktivni od 2007 godine. Izdvaja ih vokal na hrvatskom jeziku dok zvukovno opisuju žestoki britanski rock zvuk koji stilski vuče na 60-e, dušu ostavlja u 80-ima, srce u 90-ima, a noge u 2000-ima. S3ngsi su mladi, oni su romantični, ali provokativni, buntovni, ali realni te ih prati energičan, dinamičan i iskren scenski nastup s kojim se publika imala prilike upoznati na više od 70 koncerata diljem Hrvatske, BiH i Slovenije.

Kroz mnoge recenzije opisivani su od new-wavea preko indie-rocka, do punka i popa, dok su na domaćoj sceni uspoređivani sa Električnim orgazmom, Azrom, Šarlo Akrobatom...kao sto je kritika rekla: „Da su dio britanske indie-rock scene, S3ngsi bi se odavno našli u poziciji da dijele pozornicu sa Placebo, Arctic Monkeys, Editors, Elbow, Franz Ferdinand, Bloc Party...“ Nakon zadnjeg EP-ja „S čim da te lupim?“, S3ngsi imaju sve spremno za svoj prvi album čiji se izlazak očekuje na jesen 2010 godine.

SCROLL

VIDEO: Scroll – Tired Eyes

Scroll svoj glazbeni put započinju 2003. godine. Prepoznati su kao bend koji spaja široke utjecaje i razne glazbene pravce, a od samih početaka nailaze na odobravanje i kritike i publike. Prvi studijski uradak pod nazivom „Poultry“ izdaju 2008. godine, a album dobiva visoke ocjene u domaćim i stranim recenzijama. Snimili su video uratke za singlove „Soap“ i „Tired Eyes“ koji su se uspinjali na MTV Adria i HRT ljestvicama te nekoliko tjedana osvajali prva mjesta. Posljednje dvije godine posvećuju promociji albuma i rade na novom materijalu kojeg najavljuju u obliku kratkog EP-ja. Scroll čine Mark Mrakovčić (gitara, vokal), Toni Mrakovčić (bubnjevi), Filip Romac (gitara) i Petar Predrag (bas).

IN-THE-GO

VIDEO: In-The-Go - Skeleton Party Nose

In-The-Go je splitska alternative indie rock grupa. Dosad izdaju dva albuma na hrvatskom jeziku (Frakcija - Predstava 2003 i Indigo - U Ovom trenutku 2007). In-The-Go su, osim samostalnih koncerata, nastupali s Bambi Molestersima, Svadbas, Urbanom & 4, Hladnim Pivom, Robertom Plantom, a prošlog ljeta na splitskim prokurativama za svoju predgrupu izabrali su ih Arctic Monkeys! Nastupom na T-Mobile INmusicu ujedno će i predstaviti svoj prvi album na engleskom jeziku naziva "We Should Be Quiet", koji će uskoro biti plasiran na europsku scenu u koprodukciji diskografske kuće Menart i publishing kuće Roba Music iz Hamburga. In-The-Go su: Frane Paić (vokal, gitara), Alen Jurišić (gitara), Tihomir Džajić (klavijature), Alen Đurašinović (bubnjevi).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 02:51