PROVEDITE SE UZ CAVEA I PRODIGY

SAVRŠENI PLAN ZA VIKEND Samo nekoliko sati do najvećeg spektakla regije - Exita

U svom 13. izdanju Exit će tijekom vikenda ugostiti velika strana i domaća imena, kao što su Prodigy, Nick Cave i The Bad Seeds, planetarno popularnog DJ-a Davida Guette, Diploa, kojem je Exit jedini festival u regiji na kojem je odlučio nastupiti, a tu su i Urban & 4 te Dubioza kolektiv

Ako već niste na najpopularnijem festivalu regije, Exitu, možda je pravo vrijeme da već danas pronađete prijevoz i zaputite se put Novog Sada, točnije Petrovaradinske tvrđave gdje vas do nedjelje očekuju nastupi nekih od najvećih zvijezda današnjice. O popularnosti ovog festivala dovoljno govori činjenica da će, vrlo vjerojatno već danas, ulaznice biti rasprodane, stoga treba djelovati vrlo brzo, a dodatna pomoć pri kupnji ili smještaju svakako su stranice festivala, Exitovi forumi i Facebook stranica, jer posjećenost je u prosjeku oko 50.000 ljudi dnevno.

U svom 13. izdanju Exit će tijekom vikenda ugostiti velika strana i domaća imena, kao što su Prodigy, Nick Cave i The Bad Seeds, planetarno popularnog DJ-a Davida Guette, Diploa, kojem je Exit jedini festival u regiji na kojem je odlučio nastupiti, a tu su i Urban & 4 te Dubioza kolektiv.

Uz već navedene izvođače, na glavnoj Exitovoj pozornici nastupaju Thom Yorke, osnivač i lider Radioheada sa svojim novim projektom Atoms For Peace , u kojem s Yorkeom svira i legendarni basist Red Hot Chili Peppersa, Flea. Tu su i Bloc Party, koji spadaju u elitu alternativne rock scene, te Warriors Dance, Chase & Status, jedni od najprepoznatljivijih imena drum’n’bass scene, kao i britanski kvartet Rudimental. Veliki inovator SBTRKT prvi put će predstaviti publici Exit Festivala svoju fuziju two-stepa, dubstepa, garage i house glazbe. Također, na glavnoj pozornici je i DJ Fresh te DJ Dismantle, kojem će se pridružiti i LX One, a Exit za vikend predstavljaju i braća Bruks. Darkwood Dub, Feed Me, Eyesburn, Inspector Dubplate, Tommy Dash, poznatiji kao SKiSM, South Central, fantastični duo The Prototypes ili pak Wilkinson samo su neki izdvojeni iz glavnog programa festivala i garancija za dobar provod.

Naravno, tu je i Dance Arena na kojoj će treći put David Guetta nastupiti na Exitu, zatim vodeće ime švedske DJ scene Prydz, svjetski poznati Jeff Mills, Steve Angello, kao dio svjetske elite house glazbe, vlasnik Grammyja Dubfire, Mark Knight, duo Pan-Pot, njemački producent Gregor Tresher koji će se predstaviti live nastupom, projekt Matador i brojni drugi koji će oduševiti ljubitelje elektronske glazbe.

A kada je riječ o dolasku do Exita, iskustva dosadašnjih posjetitelja govore da je najbolja varijanta prijevoz automobilom, a na Facebooku ima i dosta opcija za put s nekim tko nudi slobodna mjesta u vlastitom autu i dijeljenje troškova puta. Druge opcije su autobusi i vlakovi, s kojih se, doduše, mora u Rumi presjesti na autobus. Najviše autobusnih linija za Novi Sad kreće iz Osijeka. Najpopularnije mjesto okupljanja svih posjetitelja Exita, bilo domaćih, bilo stranih, svakako je Exitov kamp, odnosno Exit Village, koji je i ove godine postavljen između otvorenih bazena na SPENS-u i teniskih terena. Kamp je idealno mjesto za one koji uživaju u druženju s ljudima iz svih dijelova svijeta, spavanju u šatorima i glazbi koja ne staje. Cijene za kamp su popularne, a narukvica na ruci karta je za Village i važi po osobi, a ne po šatoru. Ipak, karta za Exit Village nije i ulaznica za festival.

Dobro je znati i da je udaljenost od Villagea do festivala oko 15 minuta pješke, a šetnja je i najbolji način dolaska jer se vožnja automobilom ili taksijem ne preporučuje s obzirom na gužve na prilazu tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu. Smještaj se vrlo lako može naći i u lokalnim hotelima, hostelima ili pak u privatnom smještaju na forumima festivala, stranici festivala i Facebooku.

Jedina valuta kojom se u Srbiji plaća je dinar, a festivalska ulaznica za petak stoji 3500 dinara, za subotu 3700 i nedjelju 3300 dinara, odnosno između 30 i 35 eura. Novost na festivalu je i plaćanje cashless sistemom, odnosno karticom s određenim kreditom od kojeg se nepotrošena svota za hranu i piće vraća na kraju festivala. Vremenska prognoza za vikend je dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:47