KONCERT U JEDINSTVU

SWANS Rock'n'roll šamani ponovno u Zagrebu

Pretposljednjim beskompromisnim albumom „The Seer" ušli su na Billboardovu ljestvicu 200 najprodavanijih albuma u Americi

Koncert legendarnog space rock'n'roll seksteta Swans , predvođenog jedinstvenim Michaelom Giraom, uz podršku elektronsko-eksperimentalne noise glazbenice Pharmakon održava se sutra u Zagrebu u dvorani Jedinstvo.

Swans su američki post punk bend oformljen 1982. godine u naletu New York "no wavea" što je bio američki odgovor na New wave koji je u Europi cvjetao u to vrijeme. Idejni vođa i osnivač benda je Michael Gira – pjevač, tekstopisac, multinstrumentalist i karizmatični osobenjak obavijen velom mistike. Swansi iza sebe imaju dvanaest izdanih studijskih albuma u razdoblju od 1982. – 1997. te od 2010. pa do danas.

Pretposljednjim beskompromisnim albumom „The Seer“ ušli su na Billboardovu ljestvicu 200 najprodavanijih albuma u Americi.

Nakon dvije godine rada na novom materijalu 13. svibnja ove godine Swansi su za poznatu izdavačku kuću Mute objavili novi album „To Be Kind“, opisan kao remek-djelo modernog orkestralnog punk/rock'n'rolla u trajanju nešto dužem od dva sata.

Kao podrška prije koncerta Swansa nastupit će američka glazbenica Pharmakon , osebujnog eksperimentalnog elektronskog noise izričaja. Margaret Chardiet – Pharmakon jedna je od osnivačica Red Light District kolektiva u Far Rockaway-New York gdje predstavlja ključnu figuru na eksperimentalnoj glazbenoj sceni od svoje sedamnaeste godine.

Kako stoji u najavi, naboj da stvara energičnu, bučnu sintetičku noise glazbu Margaret nalazi u snažnoj potrebi da kod slušatelja izazove nelagodne konfliktne emocije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:33