VELIK GUBITAK

UMRO JE ČOVJEK BEZ KOJEG NE BI BILO 'THE SMITHS-a', NAJUTJECAJNIJEG BENDA SVIH VREMENA Bio je kultna figura nezavisne glazbene scene

 PHOTO by Rachel Moss
"Joe je bio taj koji me je poslao da pokucam na vrata Morrisseya... Bez njega ne bi bilo Smithsa", napisao je Johnny Marr u poruci kojom se oprostio od starog prijatelja

Umro je Joe Moss, legendarni menadžer Johnnyja Marra i The Smithsa. Nakon dugotrajne bitke s rakom, Moss je umro u dobi od 72 godine, objavio je na svojoj web stranici Johnny Marr.

Moss je upoznao Marra ranih 80-ih, i bio je menadžer Smithsa do 1983., sve do njihovog prvog odlaska u Ameriku. Neko vrijeme bio je aktivan na nezavisnoj glazbenoj sceni Manchestera, a 1999. postao je menadžer Johnnyja Marra i ostao sve do svoje smrti.

Od kultne figure nezavisne scene Marr se oprostio u poruci, napisavši: "Joe je bio fantastična i jedinstvena osoba. On se brinuo za mene od moje sedamnaeste godine. Joe je bio taj koji me je poslao da pokucam na vrata Morrisseya. Investirao je svoj novac u naš bend kada to nitko drugi nije htio, i njegova vjera u Smithse je ono što nas je držalo na okupu i pokretalo u to vrijeme. Bez njega ne bi bilo Smithsa. Bio je bitnik i boem, poštovan od svih. Tko god ga je sreo, zavolio bi ga... ništa i nitko ga ne može zamijeniti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:06