POLITIČKI KOMENTAR STAROG LISCA

VIDEO Engleska je izgubila, a politiku danas vode luđaci i klaunovi, pjeva MICK JAGGER u svojem novom solo izletu

 YouTube
 

Mick Jagger, pjevač slavnih Rolling Stonesa, u svojoj 74. godini upustio se u prvi solo izlet u vode političkog komentara s dvije pjesme koje se odnose na eru Brexita i Trumpa.

Dvije nove pjesme objavljene u četvrtak, 'England Lost' i 'Gotta Get A Grip', Jagger je napisao potaknut "anksioznošću i neshvatljivošću političke situacije".

Kako kaže u izjavi, požurio je objaviti pjesme, koje je počeo pisati prije samo nekoliko mjeseci, dok još zrcale aktualnu transatlantsku političku klimu koja ih je inspirirala.

Jagger kaže da trenutno nije politički optimist, te se u pjesmi 'England Lost' bavi "ranjivošću" zemlje u kojoj je osnovao bend daleke 1962., dok se pjesma 'Gotta Get a Grip' bavi politikom koju vode "luđaci i klaunovi".

U videospotu za pjesmu o Engleskoj koja je izgubila pojavljuje se velški glumac Luke Evans kao uglađeni, dobro odjeveni gospodin koji želi pobjeći od svojih sunarodnjaka i trči sve do obale, ali ga oni sustignu i povuku nazad.

U videu za 'Gotta Get A Grip' glumica Jemima Kirke, poznata iz tv-serije 'Girls', nalazi se usred noćnog kluba prepunog oznojenih partijanera koji pokušavaju doći k sebi.

"Unatoč svim tim stvarima koje se događaju, moraš nastaviti sa svojim životom, biti svoj i pokušati stvoriti svoju vlastitu sudbinu", protumačio je poruku te svoje pjesme sam Jagger, kako prenosi Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:38