STOJ, STANI, PRESTANI

VIDEO: EPSKI KONCERT DAMONA ALBARNA U DANSKOJ Svirao i pjevao pet sati, htio je i još, na kraju su ga doslovno odnijeli s pozornice!

 YouTube
Muzičari su nastavili svirati iza pozornice, ali i publika je još gotovo sat vremena izvan koncertnog šatora nastavila tražiti još

Frontman britanskog benda Blur nastupom na Roskilde festivalu u Danskoj sa svojim kolektivom Africa Express izazvao je veliku pozornost javnosti. Naime, kako su se muzičari uživjeli u nastup, nisu željeli prekinuti nastup niti nakon pet sati sviranja. Africa Express uključuje Nicka Zinnera iz Yeah Yeah Yeahs, Seyea Adelekana i Songhoy Blues iz Malija.

Međutim, u 4 ujutro na pozornicu je izašao 'Big Dave', u bendu zadužen za postavljanje pozornice, dohvatio je Alburna, podigao ga u zrak i odnio s pozornice.

Suosnivač Aftica Expressa Ian Birrell rekao je za britanski Guardian da su muzičari nastavili svirati iza pozornice, ali da je i publika još gotovo sat vremena izvan koncertnog šatora nastavila tražiti još.

U povijesti glazbenog festivala Roskilde ostao je zapamćen incident 2000. godine kada je na koncertu Pearl Jama smrtno stradalo devet osoba, a 26 je ozlijeđeno.

Pogledajte kako je Damon Albarn odnesen s pozornice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:57