'NOVI DYLAN'

VIDEO: JAKE BUGG Premijerni hrvatski nastup folk-rock šerifa od Nottinghama na INmusicu

 Screenshot
Jake Bugg jedan je od headlinera nadolazećeg INmusica koji se na Jarunu održava od 20. do 22. lipnja

Pred nama je još jedan INmusic festival s brojnim zanimljivim nastupima, uključivši i one Florence & The Machine, PJ Harvey i Wilco te atraktivnu projekciju filma “Gutterdammerung” uz live koncert Henryja Rollinsa.

Pomalo u sjeni tih nastupa ostala je najava premijernog dolaska u Hrvatsku mladog engleskog kantautora Jakea Bugga, mladog i dobrog folk-rock “šerifa iz Nottinghama” koji se nakon prvog koncerta u srednjoj školi nije dao od svojih prijatelja nagovoriti na nastup u okviru showa “Britain's Got Talent” već je radije odabrao autorski glazbeni put. BBC ga je ubrzo poslao na “Introducing” program festivala Glastonbury, a Noel Gallagher pozvao na Belsonic Festival da bi s osamnaest, 2012. godine objavio hvaljeni debi “Jake Bugg”.

Zvučao je toliko “zastarjelo” da je to bilo posve svježe i novo, čak i za tada već zahuktalu novu britansku folk-rock scenu, morao se boriti s naljepnicom “novi Dylan” iako je u svoj retro-folk ubacivao i indie-rock rifove srodne arsenalu Artcic Monkeysa, što je i uspio, a potom prema rockabillyju, punku i bluesu proširio stil na drugom albumu “Shangri La” (2013) u koprodukciji Ricka Rubina.

Uoči INmusica, 17. lipnja, Bugg objavljuje treći album “On My One” na kojem se prema prvim singlovima stječe dojam kako je u svoj kantautorski stil počeo ugrađivati elemente psihodelične i dance-rock glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:28