THE BURNING SPIDER TOUR

VIDEO: JOŠ SAMO DVA DANA DO NASTUPA PAROVA STELARA U ZAGREBU Najveće ime electro swinga u Domu sportova će predstaviti svoj najnoviji album

Jedna od rijetkih oaza u suhoj koncertnoj sezoni u Zagrebu bit će veliki nastup Parova Stelara, ovog petka (7.4.) u Domu sportova. Radi se o austrijskom glazbeniku pravog imena Marcus Füreder, koji možda nije izmislio electro swing, ali je sigurno najzaslužniji što je isti postao globalni fenomen.

Parov Stelar u Zagrebu će predstaviti svoj novi album 'Burning Spider', koji bi trebao službeno izaći 21. ovog mjeseca.

Novi album trebao bi imati 12 pjesama, a do sada su izdane već četiri: Naslovna pjesma 'The Burning Spider', 'Grandpa's Groove', 'Two Step', te 'Mama Talking'.

'The Burning Spider' otkriva novu dimenziju Parova Stelara, s kojom je proširio svoj 'elektro-' opus i na blues glazbu, s vokalom pokojnog Samuela Johna 'Lightnin'' Hopkinsa.

'Grandpa's Groove' je suradnja sa švedskim glazbenikom Aronom Michaelom Ekbergom, poznatijim pod umjetničkim imenom AronChupa, koji u pjesmu unosi i svoj prepoznatljivi dodir electro swingu, dok vokale daje 'mala sestrica' Nora Ekberg.

'Two Step' je najnovija glazbena suradnja sa suprugom, Barbarom Lichtenauer, koja nastupa pod umjetničkim imenom Lilja Bloom.

'Mama Talking' je fenomenalan dodatak Stelarovom opusu 'klasičnog' electro swinga, s vokalima jazz pjevača i violinista Stuffa Smitha.

Sve dosad izdane skladbe daju vrlo dobre razloge za vjerovati kako zagrebačka publika u petak neće biti razočarana predstavljanjem novog albuma. Svaka predstavlja novi uspješni glazbeni eksperiment, te postaju sve bolje sa svakim novim slušanjem.

U petak će kao predgrupa nastupiti i zanimljiv zagrebačko-bečki bend Roppongi Red, nazvan prema četvrti u Tokiju poznatoj po najboljim partyjima.

Nakon koncerta u petak, organizatori pozivaju i na službeni 'after' u kavani Johann Franck na Trgu bana Jelačića, gdje će glazbu puštati rezidentni DJ Grade, ali i jedini hrvatski predstavnik electro-swing glazbe, mladi riječki DJ Mr Woox.

Ulaznice za koncert dostupne su u pretprodaji po cijeni od 280kn i to u sustavu Eventima i na www.eventim.hr, Dirty Old Shopu, Dallas Music Shopu Rijeka i Dallas Recordsu (Zagreb, Paromlinska 49/1). Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 330kn. Cijena ulaza za after party u Johannu Francku bit će 20 kuna za posjetitelje koji predoče ulaznice koncerta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:29