FESTIVAL NA JARUNU

VIDEO T-Mobile INmusic, Davor iz Ptuja: Zar pada kiša?

 Mijo Lišanin/CROPIX
Šest dana kampiranja i glazbe za samo 700 kuna

Najveća privlačnost ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala za inozemne posjetitelje, osim atraktivnih bendova, ponuda je šestodnevnog kampa na jugozapadnoj strani Velikog jezera na Jarunu. Pa su tako četvorica prijatelja iz susjedne Slovenije - Niko, Iztok, Davor i Dule, u Zagreb došli isključivo zbog toga.

- Ovo je prvi put da smo na ovom festivalu, a kad smo doznali da možemo biti šest dana u kampu te ići na sve koncerte, i to za samo 700 kuna, odmah smo rezervirali svoj šator i uputili se prema Zagrebu - rekao je Niko iz Ptuja, dok se s prijateljima oporavljao od burne noći, umjesto kave, uz ranojutarnje pivo.

Dečkima u dobrom provodu ne smeta ni kiša, ni blato, ni niske temperature te su već “odradili” prvi niz koncerata od kojih su posebno izdvojili nastup grunge rock legendi iz Seattlea, grupe Alice in Chains.

- Bilo nam je odlično na Alice in Chains, točno onako kako smo i očekivali. Zar je padala kiša? Nismo primijetili - kroz smijeh je komentirao Davor, na što je njegov prijatelj Dule dodao da njemu uopće nije hladno, što je dokazao šetajući se kampom samo u kratkim hlačama.

Osim mladih Slovenaca, u kampu se smjestila i grupa od šest prijatelja iz Škotske - Malcolm, Samantha, Catherine, David, Eillih i Kate - koji su unutar svog šatorskog kruga primili i Kuvajćanku Noru te Kanađanku Jenny.

- Ionako smo namjeravali posjetiti Hrvatsku, pa kad smo na internetu saznali za ovaj festival odlučili smo da prije nego što otputujemo u Zadar svratimo u Zagreb - kaže Kate iz Glasgowa, koja je još dodala da im je super i to što su šatori besplatni jer im u kovčege sigurno ne bi stala oprema za kampiranje.

Kao ni dečkima iz Slovenije ni osmeročlanoj grupi ne smeta loše vrijeme jer, kako kaže David, oni su se u Škotskoj navikli na kišu i blato.

Zoran Vakula: U ovom razdoblju godine uobičajeni su pljuskovi

Uobičajeno je ili, bolje rečeno, nije neobično da u razdoblju od 15. do 25. lipnja na kontinent prodire nešto hladniji zrak, kao i da je to zahlađenje praćeno kišom i pljuskovima. Ove godine taj smo hladni i kišni prostor žešće osjetili. Što se tiče INmusic festivala, manifestacije koju već četiri godine pere kiša, organizatori i posjetitelji doista imaju peh. No, ponavljam, i proteklih su godina u tom vremenskom razdoblju kiša i zahlađenje bili česti - kaže Zoran Vakula. ( Kl. R.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:28