DOBITNICA GRAMMYJA

Zvijezda ‘Američkog idola‘ nađena mrtva u svom domu, imala je 47 godina

Mandisa Hundley, 2009.

 Bp/adm/Capital Pictures/Profimedia/Bp/adm/capital Pictures/profimedia
Sudjelovala je u petoj sezoni šoua koji je iznijedrio vrlo uspješne pjevačke zvijezde poput Kelly Clarkson, Fantasije Barrino, Carrie Underwood, Adama Lamberta

Grammyjem nagrađena pjevačica te natjecateljica iz "Američkog idola" Mandisa Lynn Hudley preminula je u 48. godini života, piše BBC.

Pjevačica Paula Abdul, koja je 2006. godine bila članica žirija "Američkog idola", pjevačicu gospela i suvremene kršćanske glazbe u izjavi za magazin People opisala je kao "svjetlost u mraku".

Danny Gokey, također natjecatelj iz spomenutog pjevačkog showa na X-u je izjavio da je "shrvan".

Pjevačica, mnogima poznata jednostavno kao Mandisa, prije deset je godina odnijela nagradu Grammy u kategoriji suvremene kršćanske glazbe. Nagradu je primila zahvaljujući svome albumu "Overcomer" iz 2014. godine.

Osim s tim albumom za nagradu Grammy konkurirala je i s albumima "True Beauty", "Freedom" te "If We Were Real"; s prva dva u kategoriji pop ili suvremene gospel glazbe, a s trećim u kategoriji suvremene kršćanske glazbe, kao i s albumom koji joj je naposljetku i osigurao kipić.

U "Američkom idolu" natjecala se 2006. godine. Sudjelovala je, dakle, u petoj sezoni šoua koji je iznijedrio vrlo uspješne pjevačke zvijezde poput Kelly Clarkson, Fantasije Barrino, Carrie Underwood, Jordin Sparks te Adama Lamberta.

Mandisa je natjecanje završila na devetom mjestu.

2022. godine otvoreno je u memoarima "Out of the Dark: My Journey Through The Shadows To Find God‘s Joy" progovorila o depresiji i žalovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:00