NOVA PREMIJERA

'DAMA S KAMELIJAMA' Senka Bulić ogoljuje strasti u transformaciji slavnog djela

 Ivan Mijić
Premijera se održava u nedjelju 21. prosinca u Tvornici kulture

'Dama s kamelijama', prema romanu Alexandra Dumasa sina, ljubavna je priča koja je kroz stoljeće i pol svog života osigurala svoje mjesto u umjetničkom pantenonu kroz brojne kazališne, operne i filmske inačice. U režiji Senke Bulić iz dramskog tkiva ovog komada izdvojeni su likovi i dijalog Armanda Duvala i Marguerite Gautier, čime je Dama s kamelijama doživjela novu transformaciju u obliku intimističke duo drame.

Ljubavnu dramu odricanja od voljene osobe Senka Bulić izvodi u zgusnutom obliku, sa ogoljenijim strastima, a poznatu priču o slijepoj ljubavi dvadesetogodišnjeg mladića (kojeg glumački nosi Stipe Kostanić) i plemenitosti heroine (Senka Bulić) prikazat će kao prisjećanje iz pozicije unutarnjeg vremena protagonista. Uz opušten ritam pripovjedanja, opernu ekspresivnost i neposrednost iskustva performansa, gledatelji mogu očekivati još jedan zanimljiv scenski produkt Kazališta Hotel Bulić.

Dramaturgiju potpisuje Vesna Đikanović, scenografiju i glazbu Tomislav Ćurković, kostimograf je Oliver Jularić, a dizajner svjetla Nikša Mrkonjić.

Premijera se održava u nedjelju 21. prosinca u 20 sati u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 04:51