GROZNICA ORAŠAR

FOTO: EPILOG JEDNOG OD NAJLUĐIH DANA U POVIJESTI HNK Objavljeni nevjerojatni podaci o prodanim kartama, intendantica presretna!

 CROPIX

U samo jednom danu u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu prodalo se gotovo 8000 ulaznica, od čega je gotovo 70% ulaznica kupljeno putem interneta.

Naime, redovi ispred HNK na Trgu Republike Hrvatske nizali su se tijekom cijelog dana zbog prigodne blagdanske izvedbe predstave, odnosno najizvođenijeg baleta na svijetu - Orašara, a iz HNK napominju kako je već rasprodano svih 14 izvedbi te predstave.

Međutim, mnogi su bili zainteresirani i za ostale izvedbe tog kazališta koje je već u protekloj sezoni bilježilo porast publike od 60 posto.

- Kazalište je očito postalo važno u ovome gradu pa i šire. Iznimno sam sretna da je zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište po svome repertoaru prepoznala publika koja gotovo sve predstave popunjava do posljednjeg mjesta - istaknula je Intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu Dubravka Vrgoč.

Ulaznice za Orašara koštale su od 90 do 160 kuna, pa je se moža okvirno izračunati da je HNK u samo jednom danu zaradio gotovo milijun kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:36