Nova lokacija

Gavella se zbog oštećenja zgrade u potresu seli preko Save, predstave će igrati u KUC Travno

Predstava Zagreb 2020
 Dk Gavella
Ciklus započinju izvedbama predstave "Zagreb 2020" Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, 11. ožujka

Kazalište “Gavella” se, zbog oštećenja zgrade nakon potresa, seli preko Save, a predstave će igrati u KUC Travno.
Ciklus započinju izvedbama predstave "Zagreb 2020", autorskog projekta Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, čiju su premijeru odigrali u studenom u Laubi, i koja je na rasporedu 11. i 12. ožujka u 19.30 sati, te 18. i 19. ožujka u 19 sati.
Dvadesetak glumica i glumaca ansambla kazališta Gavella, osnaženih skupinom glazbenika, u zajedničkom kolažiranju, ovisno o nadahnuću, razvoju i okolnostima, ispovjedno i dokumentarno stapaju osobni humor sa zbornom melankolijom, stoji u najavi Kulturnog centra Travno.

"Ova duhovita i nježna predstava ujedno je i terapeutska seansa. (…) Gluma je izvrsna, znači da nije uniformirana negoli prirodna, spontana, no umjetnički ugođena, uzezana, režirana", za Jutarnji je list o predstavi napisao Tomislav Čadež.
"Ciglu", nastalu po tekstu Filipa Šovagovića, u režiji Krešimira Dolenčića, moći će se pogledati 25. i 26. ožujka u 19.30 sati, a predstava koja je obilježila 2019. godinu u kazalištu - "Kiklop" Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića, na rasporedu je 7., 8. i 9. travnja. "Hotel Zagorje", autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić, u režiji Anice Tomić, najbolja predstava hrvatskog glumišta u 2020. godini, na rasporedu KUC-a Travno je 21., 22. i 23. travnja.


Ulaznice za sve predstave moguće je kupiti na blagajni kazališta Gavella, Frankopanska 10, od 10 do 13 sati, te od 16 do 19 sati, te na blagajni KUC-a Travno, na dan izvedbe - dva sata prije početka predstave, kao i na www.gavella.hr.
- Ispalo je da sanacija naše zgrade nakon potresa neće biti tako brza i jednostavna i morali smo pronaći novo mjsto za igru. Nezahvalno je prognozirati bilo što, ali nadamo se da bismo se početkom iduće kazališne sezone mogli vratiti u Gavellu. Pozornica KUC-a Travno je velika i to kazalište nam savršeno odgovara svojom veličinom i tehničkom snagom pa predstave nećemo morati prearanžirati - rekli su nam iz Gavelle, dodajući kako gledalište KUC-a Travna ima 300 mjesta. S važećim mjerama, kažu, pun kapacitet gledališta bit će 58 mjesta.

- Nadamo se i novoj publici, jer Gavella više nije u samom centru grada. Mnogi naši građani su, uslijed pandemije i potresa, možda i zaboravili kakav je osjećaj ići u kazalište, a nadamo se da smo se ovako približili dijelu naše publike - rekli su nam iz Gavelle, najavivši i jednu premijeru koju će održati na svojim “novim daskama koje život znače”. Riječ je o predstavi “Posjet stare dame” prema Friedrichu Dürrenmattu u režiji Dore Ruždjak Podolski, koja bi se trebala održati u svibnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 16:11