JEDNOGLASNO

Kazališno vijeće riječkoga HNK za novog intendanta predlaže Olivera Frljića

 Drago Sopta/CROPIX
Frljićev predloženi program ocijenjen je boljim od programa Edvina Liverića, koji je bio drugi kandidat za mjesto intendanta

RIJEKA - Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca jednoglasno je odlučilo da će gradu Rijeci predložiti Olivera Frljića za novoga intendanta riječkoga HNK, o čemu će zatim odlučivati Gradsko vijeće.

Predsjednik Kazališnog vijeća Elvio Baccarini za Hinu je kazao da je ovo tijelo nakon duge rasprave procijenilo da je Frljićev predloženi program bolji od programa Edvina Liverića, koji je bio drugi kandidat za mjesto intendanta.

Vijeće je ocijenilo da su oba programa dobra, ali je kvalitetnijim procijenjen Frljićev i to zbog predloženog modela kazališne edukacije, i to prvenstveno za mlade, međunarodne suradnje, korištenja europskih fondova, namjeru aktivnog uključenja u projekt kandidiranja Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020., rekao je Baccarini.

Kvalitetnim je ocijenjen i dio programa u kojemu Frljić predlaže unutarnju reorganizaciju HNK te relativno definiran popis vanjskih suradnika, dok je predloženi operni program ocijenjen izazovnim i zanimljivim, kazao je Baccarini.

Uz njega, u Kazališnom vijeću su Diana Grgurić, Nenad Šegvić, Željko Pichler i Boris Blidar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 05:23