DODJELA U PETAK

NAGRADA PUBLIKE Koje su predstave, glumci i festivali obilježili prošlu teatarsku sezonu?

 Julio Frangen
O nominacijama za Nagradu publike je ove godine odlučilo više od 34 tisuće prispjelih glasova, koji su od 167 premijera izabrali svoje favorite

Dodjela Nagrada publike Teatar.hr za postignuća u izvedbenim umjetnostima održat će se u petak 21. studenog od 21 sat u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje će se istodobno obilježiti i petnaest godina postojanja tog portala. Osnivačica portala Nora Krstulović istaknula je da glazbeno-scenski program uključuje osam glazbenih brojeva, od koji su neki napisani posebno za tu prigodu, a izvodit će ih glumci i istaknuti glazbeni gosti, uz bend koji čine, među ostalima, članovi bendova Pips, Chips & Videoclips, Jinx i Rundek Cargo Trio.

O nominacijama za Nagradu publike je ove godine odlučilo više od 34 tisuće prispjelih glasova, koji su od 167 premijera izvedenih u razdoblju od 1. rujna prethodne do 31. kolovoza tekuće godine odabrali svoje favorite u deset kategorija.

FOTO Dodjela Nagrada publike 2013. godine

Za predstavu godine nominirane su Ana Karenjina u dramskoj izvedbi HNK Osijek i operna verzija istog naziva u produkciji HNK Zagreb, zatim predstava 'Dream of life' Hotela Bulić, ZKM-ov 'Hamlet' i 'Tri sestre' kazališta Gavella.

Za titulu osobe godine natječu se Snježana Banović, Oliver Frljić, Ana Karić, Matija Meić i Tena Štivičić. U kategoriji dramski tekst godine nominirani su 'Dječak koji je tražio zmaja' Kristine Gavran, 'Ispočetka' Mislava Brečića, 'Snajper' Damira Karakaša, 'Tragična smrt ekonomskog analitičara' Vedrane Klepice i 'Žene u crvenom' Davora Špišića.

Među kategorijama je i ona festivala godine, u kojoj se natječu Beogradski internacionalni teatarski festival BITEF, FEN – Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u RH, Festival novog cirkusa, IKS festival i Tjedan suvremenog plesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 00:58