‘Posljednji Čehov u Hrvatskoj‘

Plenković reklamirao predstavu diplomaca: ‘Prof. Podolski ima briljantnu klasu koja završava obrazovanje‘

Posljednji Čehov u Hrvatskoj, Kerempuh promo

‘Hvala, odlično‘, vikali su studenti sretni što ih je Andrej Plenković pohvalio u videu na Instagramu

Studenti Akademije dramske umjetnosti, 2. godine diplomskog studija glume u klasi doc. art. Dore Ruždjak Podolski Luka Knez, Toni Kukuljica, Ružica Maurus, Lena Medar, Nikolina Prkačin i Jakov Zovko predstavili su u Kerempuhu predstavu diplomaca naslovljenu "Posljednji Čehov u Hrvatskoj". Predstava je adaptacija humoreski A.P. Čehova i naslovom ruganje (pre)čestom postavljanju ruskog pisca na naše kazališne daske.

Klasu nagrađivane redateljice i intendantice Dubrovačkih ljetnih igara počastio je i osobno premijer Andrej Plenković, s videom u kojem reklamira "Posljednjeg Čehova u Hrvatskoj".

"Budući da prof. Dora Ruždjak Podolski ima jednu briljantnu klasu koja upravo završava svoje obrazovanje, pozivam vas sve na "Posljednjeg Čehova u Hrvatskoj", rekao je premijer, a studenti koji su ga snimali na to su vikali i smijali se "hvala, jeb... je, odlično".

Umjetnički asistent predstave je bio Marin Klišmanić, a predstava se bavi, između ostalog, pitanjem što je zajedničko najneuspješnijem neženji, lokalnom moćniku i glumcu na izdisaju. Predstava, rečeno je, ne štedi nikoga, razotkriva pikantne društvene probleme i bizarnosti ljudske psihe, ismijavajući se s kazališnim svijetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:57