NOVI ŠEFOVI KAZALIŠNOG SMIJEHA

Roman Šušković Stipanović imenovan ravnateljem 'Kerempuha', a Krešimir Batinić ravnateljem 'Komedije'

 Wikimedia
Skupština je imenovala prolaz od Ilice (kućni broj 31) do Varšavske ulice (između kućnih brojeva 16 i 18) u Prolaz Fadila Hadžića u spomen na tog redatelja, scenarista, komediografa, književnika i osnivača kazališta

ZAGREB - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine jednoglasno su u utorak donijeli odluke o imenovanju Romana Šuškovića Stipanovića za ravnatelja Gradskoga satiričkog kazališta "Kerempuh" te Krešimira Batinića za ravnatelja Zagrebačkoga gradskog kazališta "Komedija".

"Četverogodišnji program Romana Šuškovića Stipanovića nudi kontinuitet rada kazališta koje je i sada izuzetno organizirano i uspješno, njegov program ocijenjen je kao visoko kvalitetan jer, osim umjetničkog, temeljito je razradio i poslovni i financijski plan", stoji u obrazloženju Kazališnog vijeća.

Navodi se i da se Šušković Stipanović kao dugogodišnji ravnatelj Kazališta "Trešnja", kao producent u nezavisnoj kazališnoj produkciji te kao umjetnički voditelj Kazališne organizacije "Teatroman" dokazao kao izrazito uspješan dramski pedagog i producent.

Kazališno vijeće u obrazloženju ističe da je umjetnički program rada Zagrebačkoga gradskog kazališta "Komedija" Krešimira Batinića najkvalitetniji te da "pomiruje aktualne mogućnosti ansambla s misijom Zagrebačkoga gradskog kazališta 'Komedija' u zadovoljavanju javnih potreba u kulturi". Također ističe da dosadašnje iskustvo u radu u Kazališnom vijeću, u kojem je "posebno došla do izražaja kultura dijaloga, dodatno kvalificira Batinića za uspješno vođenje kazališta".

Zastupnici su u utorak na sjednici prihvatili promjenu naziva i sjedišta "Kerempuha" s dosadašnje adrese Ilica 31 na novu adresu u Zagrebu - Prolaz Fadila Hadžića 3. Riječ je o tome da je Skupština imenovala prolaz od Ilice (kućni broj 31) do Varšavske ulice (između kućnih brojeva 16 i 18) u Prolaz Fadila Hadžića u spomen na tog redatelja, scenarista, komediografa, književnika i osnivača kazališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:42