OD REYKJAVIKA DO ZAGREBA

TINEJDŽERI, POZORNICA JE VAŠA! Ganz novi festival poziva na sudjelovanje u predstavi Listening Party

 press

Party na pozornici u kojem su domaćini velika grupa tinejdžera/ica između 13 i 17 godina najbolji je opis predstave Listening Party. Grupa nam pušta svoju omiljenu glazbu. Ponekad pjevaju i plešu uz taktove glazbe, ponekad plaču ili se samo druže i slušaju glazbu kako bi podržali i slavili jedni druge i tinejdžerske godine. Ponekad dijele priče, ponekad pričaju o glazbi koju slušaju i o sebi. Pozornica je njihova, riječi su njihove, oni imaju moć - iako je prisutna tek tijekom predstave - to je tinejdžerski party i oni će "plakati ako hoće".

Listening Party premijerno je izvedena u Reykjavíku, Island, u jesen 2017. s tinejdžerima s Islanda. Sada se Listening Party događa u Studentskom centru u Zagrebu, u Teatru &TD u Savskoj 25 i organizatori traže 30-ak tinejdžera koji žive u Zagrebu i žele sudjelovati u predstavi! Predstava ili party nastajat će u suradnji s koreografkinjom Ásrún Magnúsdóttir koja ima veliko iskustvo u radu s mladima.

Za sudjelovanje u ovome projektu nisu vam potrebne posebne vještine ili talenti. Sve što trebate je biti tinejdžer/ica i imati jednu pjesmu zbog koje se osjećate posebno. Sudionici me moraju znati plesati ili pjevati ili izvoditi, potrebno je samo imati volju biti na pozornici s velikom grupom tinejdžera/ica i - iskusiti pravu zabavu.

Prije predstave održat će se jednotjedna radionica i tijekom te radionice slušat će se zajednička glazba i zajednički osmisliti sama predstava.

Predviđeno je 20-ak sati radionice u periodu od 16. do 20. 9. 2018., a izvedbe bi bile 21., 22. i 23. 9. 2018., u 18 sati, u Velikoj dvorani Teatra &TD, u sklopu Ganz novog festivala.

Prijave se očekuju što prije, a najkasnije do 11. 9. 2018. na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Za sve ostale informacije zovite na 091 4593 430.

U prijavi navedite ime i prezime, vašu najdražu pjesmu, godinu rođenja, školu i razred koju pohađate i kontakt mobitel.

Ásrún Magnúsdóttir je plesačica, koreografkinja, umjetnica i DJ-ica. Rođena je u Reykjavíku krajem 80-tih i plesom se počela baviti s deset godina. Završila je preddiplomski studij plesa na Islandskoj umjetničkoj akademiji. Napravila je nekoliko dobro primljenih i nagrađivanih radova za pozornicu te site-specific. Često je uključena u Reyjkavík Dance Festival i različite festivale i kazališta u Reykjavíku. Trenutačno je zainteresirana za rad s ljudima koji nemaju previše plesnog iskustva te pokušava učiniti nevidljive koreografije vidljivima. Ima veliko iskustvo u radu s različitim grupama ljudi poput tinejdžera, djece, svojih susjeda…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:24