DODJELA 14. PROSINCA

NOMINACIJE ZA KIKLOPA U užem izboru za prozno djelo godine knjige Mirka Kovača,Julijane Matanović i Sibile Petlevski

 Cropix
U utrci za novouvedenu kategoriju nakladnika godine su Fibra, Fraktura, Naklada Ljevak i Sandorf

Nagrada Kiklop kao godišnje priznanje knjižnoj produkciji, knjiškoj struci, nakladništvu i autorima dodijelit će se jedanaesti put za redom u dvanaest kategorija 14. prosinca na 20. sajmu knjiga Sa(n)jam knjige u Puli.

Ove godine ukinuta je kategorija za inozemnog autora godine, slikovnica prelazi u kategoriju knjiga godine za djecu i mladež, ponovno se uvodi kategorija za oblikovanje knjige i prvi puta kategorija za nakladnika godine.

Za urednika godine natječu se Ivan Sršen iz Sandorfa, Ognjen Strpić iz Jesenski i Turk, te Kristijan Vujičić iz Naklade Ljevak, a za prozno djelo godine 'Vrijeme koje se udaljava: roman-memoari' Mirka Kovača, 'I na početku i na kraju bijaše kava: kolokvij o kavi' Julijane Matanović i 'Stanje sumraka: Tabu III.' Sibile Petlevski.

U kategoriji publicističke i znanstveno-popularne knjige godine od 21 prijave nominirani su 'K2 - trijumf i tragedija' Stipe Božića, 'Oklop od papira: autobiografski saldakonti 1996.-2013., amplituda tekstova koji su me obilježili i razgraničili' Igora Mandića i 'Hrvatska i ljevica: prilog socijaldemokratskom gledištu' Antuna Vujića.

Kiklop za životno djelo ove godine neće biti dodijeljen jer Upravni odbor nagrade Kiklop drži da je potrebno preciznije definirati smisao nagrade za životno djelo, odnosno izrazitije ju vezati za samo nakladništvo.

U utrci za novouvedenu kategoriju nakladnika godine su Fibra, Fraktura, Naklada Ljevak i Sandorf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:11