'INFERNO'

Novi roman Dana Browna bavi se ‘Božanskom komedijom’

Novi roman Dana Browna “Inferno” bit će objavljen 14. svibnja, najavljuju engleski mediji. Glavni junak i ovog romana je Robert Langdon, djelo je inspirirano Danteom, a radnja koja se vrti oko “jednog od najdugovječnijih i najmisterioznijih književnih remek-djela” smještena je u - Firencu.

Naslov romana “odgonetnuli” su fanovi Dana Browna. Oni su, naime, dobili zadatak da objavljuju vijest o romanu na Twitteru ili Facebooku. Kad bi to napravili, slika s njihovih profila postajala bi dio online digitalnog mozaika, a kad se mozaik popunio slikama, otkriven je naslov.

Treba li napominjati kako je sve to napravljeno u rekordnom roku, što je rezultiralo preopterećenjem servisa i njihovim rušenjem.

Čak i u svijetu koji reklamiranje shvaća kao sastavni dio posla, kampanje Dana Browna opisuju se kao ekstremni primjeri. Kampanja za prošli roman “Izgubljeni simbol” bila je jedna od najopsežnijih marketinških kampanja neke knjige za odrasle, a cilj je bio da se dopre u apsolutno sve pore preko kojih se može doprijeti do čitatelja.

Zagonetke, igrice, kvizovi, potraga za simbolima i tad su bile samo mali dio slagalice za privlačenja pozornosti. Izgleda da sličnu kampanju možemo očekivati i ovaj put.

Referirajući se na radnju romana pisac je izjavio kako je još kao student proučavao Danteov “Pakao”. “No, tek sam nedavno, tijekom istraživanja u Firenci, počeo istinski cijeniti utjecaj Danteova djela na suvremeni svijet. Uzbuđen sam što ću čitatelje odvesti duboko u misteriozno područje: šifri, simbola i tajnih prolaza”, pojasnio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 14:18