ZA LJUBITELJE KNJIGA

VRIJEDNE NAGRADE! Poklanjamo vam pakete Millennium trilogije i njezin novi nastavak te vas pozivamo na Festival svjetske književnosti

Jutarnji list poziva vas da od 3. do 11. rujna 2015. posjetite Festival svjetske književnosti i sudjelujete u brojnim okruglim stolovima, diskusijama i razgovorima s književnicima iz cijelog svijeta. Osim toga, Jutarnji vas i nagrađuje! Provjerite što, kada i gdje!

Nakon dva iznimno uspješna izdanja Festivala svjetske književnosti koja su pokazala koliko je Zagrebu i Hrvatskoj bio potreban upravo jedan takav festival s brojnim razgovorima s književnicima iz cijeloga svijeta, koji problematiziraju ozbiljne teme, koji žele progovoriti i o današnjem trenutku i o prošlosti, ali i o budućnosti, te uz koje su izvrsno ukomponirane likovna i glazbena komponenta, Festival je u svojem trećem izdanju pred sebe postavio još ambicioznije ciljeve.

Uz već poznate programe razgovora i okruglih stolova s brojnim književnim zvijezdama iz Europe i svijeta, Festival svjetske književnosti ove godine uvodi dva nova programa, čime dobiva potpuni multimedijalni karakter te još zornije pokazuje koliko su književnost i čitanje važni.

Uz tribinu Razotkrivanje, okrugle stolove, program Pisac i njegov čitatelj, izložbu likovnih radova po motivima knjiga te iznimno uspješnu književnu matineju za srednjoškolce, Festival uvodi autorski strip u programu Mali noćni strip-tiz i program filmskih večeri s filmovima nastalima po književnim predlošcima.

Autori stripova bit će uključeni u okrugle stolove te će se književnost i autorski strip, dvije pripovjedne umjetnosti koje se objavljuju u knjigama, naći u istoj ravni. Prije svakoga filma predviđene su kraće diskusije s autorima o transponiranju njihova djela u drugu narativnu formu.

Festival predstavlja i nekoliko svježih ideja poput scenskih čitanja prije tribine Razotkrivanje, koja će u suradnji sa studentima Akademije dramskih umjetnosti režirati talentirana studentica režije Tatjana Damjanović, te praćenja festivalskih događanja kratkim kritičkim izvještajima, kritikama, intervjuima i blogovima, koje će pisati studenti Filozofskog fakulteta pod mentorstvom dvoje pisaca i književnih kritičara Dijane Matković i Svena Popovića.

Dosadašnja uspješna suradnja Festivala svjetske književnosti s domaćim i stranim institucijama i manifestacijama ove se godine nastavlja još intenzivnije. Ponajprije posebno valja istaknuti suradnju s Festivalom Rendez-vous koja je omogućila gostovanje niza ponajboljih suvremenih francuskih autora na Festivalu svjetske književnosti, Davida Foenkinosa, Étiennea Davodeaua, Emmanuelle Pagano i Glena Chaprona, te ekskluzivno prikazivanje francuskih filmova nastalih prema originalnom scenariju Patricka Modianoa te djelu Étiennea Davodeaua.

U suradnji s uglednim međunarodnim književnim festivalima Vilenica iz Slovenije i Cúirt iz Irske Festival svjetske književnosti od ove je godine dio projekta "Sharing the Wor(l)d", koji je odobren i sufinanciran u okviru programa Europske Unije Kreativna Europa. "Razmjena" pisaca, kritičara, ali i publike, putujuće izložbe knjiga te prijenosi razgovora uživo u gradove partnerskih festivala samo su neke od zajedničkih aktivnosti projekta.

Naposljetku, za bogat program trećeg Festivala svjetske književnosti najzaslužniji su njegovi sjajni gosti, svjetske i domaće književne zvijezde Etgar Keret, Sofi Oksanen, Philipp Blom, Filip David, Reinhard Kleist, Clemens Meyer, Julya Rabinowich, Ernesto Mallo, Borivoj Dovniković, Miljenko Jergović, Kristian Novak, Edo Popović, Andrej E. Skubic i brojni drugi pisci, autori stripa i kreativci iz petnaest zemalja svijeta.

RASPORED ZBIVANJA

Kliknite na sliku za uvećanje prikaza

Jutarnji list te nagrađuje!

Jutarnji.hr vam u sklopu Festivala svjetske književnosti poklanja pakete Millennium trilogije Stiega Larssona i najnoviji nastavak, knjigu 'Što nas ne ubije'!

Popunite obrazac svojim podacima i odgovorite na nagradno pitanje jer nagrađujemo čak 10 autora najkreativnijih odgovora. Poklanjamo vam:

5 x paket knjiga iz Millennium trilogije i posljednji nastavak, knjigu 'Što nas ne ubije'

5 x knjiga 'Što nas ne ubije'

Sudjelovati možete do utorka, 8. rujna u 10 sati, a imena dobitnika potražite tijekom dana na jutarnji.hr/kultura. Dobitnici će o načinu preuzimanja nagrade biti obaviješteni mailom. Sretno!

Kliknite na sliku za obrazac!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:12