HVALEVRIJEDNA UDRUGA

SO DO - EL SISTEMA HRVATSKA Jedini stalni simfonijski orkestar djece i mladih kod nas ove godine obilježava pet godina postojanja

 Privatni album

Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska, koja je jedini stalni simfonijski orkestar djece i mladih u Hrvatskoj, koji vodi naš poznati glazbenik Ricardo Luque, ove godine obilježava pet godina postojanja.

Kroz orkestar je u pet godina postojanja prošlo oko 200 djece, a mnoga su ostala trajno vezana uz rad udruge, s time da nemjerljiv doprinos i pomoć u organizaciji redovnih aktivnosti i realizaciji projekata daje i tridesetak roditelja.

U povodu velike obljetnice Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska organizira svečani koncert "Mladi mladima" 28. siječnja u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, na kojem će predstaviti rezultate višegodišnjeg truda velike i značajne skupine djece, roditelja, glazbenih pedagoga, dirigenata i svih koji su prepoznali vrijednost rada i programa Udruge.

Program koncerta čine neka od najeminentnijih djela svjetske glazbene baštine, poput Vivaldija, Puccinija, Mozarta i Beethovena, kao i popularne skladbe latinoameričkog podneblja iz bogatog programa SO DO orkestra.

Na koncertu će uz SO DO orkestar nastupiti i naši poznati glazbenici, Radovan Vlatković, hrvatski rogist svjetskog ugleda te ujedno jedini Hrvat član Kraljevske akademije za glazbu, i Bruno Krajcar, glazbeni umjetnik, skladatelj i kantautor iz Istre.

Koncert je i humanitarnog karaktera jer će se sva sredstva prikupljena te večeri donirati Udruzi Krijesnica koja pruža podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima.

Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska svake godine održava nekoliko glazbenih radionica u Istri i Zagrebu, njezini su članovi sudjelovali na međunarodnim El Sistema radionicama u Istanbulu, Londonu, Beču, Milanu, Ateni i Birminghamu, nastupajući pritom i u svjetski poznatim dvoranama kao što su Teatro alla Scala i Odeon of Herodes Atticu, a u studenom 2018. nastupali su u punoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, kada su se pred publikom ujedinili zagrebački i istarski orkestar te zborovi iz Srebrenice, Niša i Zagreba. Ansambl je tada imao više od 200 mladih glazbenika pod palicom umjetničkog direktora Bečkih dječaka, dirigenta Geralda Wirtha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:02