NESEBIČNA LJUBAV

VIDEO Nevjerojatna priča o prijateljstvu: Pas s tri noge pomogao bolesnom dječaku (7) da prevlada strah

Maleni Owen bojao se stranaca, a stanje mu je bilo toliko loše da nije htio niti izaći iz kuće, sve dok u njegov život nije ušao Haatchi

HAMPSHIRE - Sedmogodišnji Owen postao je povučen i zabrinut kada je shvatio da se zbog genetske bolesti, točnije Schwartz-Jampelovog sindroma, razlikuje od druge djece. S vremenom je njegov strah narastao do te mjere da više nije želio izaći iz kuće niti razgovarati s ljudima.

Nakon što je njegov otac iz centra za nezbrinute životinje u kuću doveo anatolijskog goniča Haatcha, Owenov život se u potpunosti promijenio.

Malo, pomalo dječak se oslobodio straha, a njih dvoje postali su pravi prijatelji.

- Čim su se upoznali, Haatchijev učinak na Owena bio je nevjerojatan. Prije toga Owen nije želio izlaziti van, bio je agorafobičan. Ranije se bojao komunicirati sa strancima, ali sad želi razgovarati sa svima te provoditi vrijeme na otvorenom, ispričao je Owenov otac Colleen, prenosi Daily Mail.

I sam pas Haatchi je prošao veliku traumu. Prije deset mjeseci nasilnici su ga vezali za željezničku prugu, nakon čega ga je udario vlak i nanio mu teške ozljede zbog kojih su mu amputiranli zadnju nogu i rep.

Nakon što su Colleen i njegova supruga na Facebooku pročitali mračnu priču hrabrog Haatchija te da se hitno draži novi dom za njega, Colleen ga je bez razmišljanja odlučio udomiti, što je na kraju ispala dobra odluka, jer maleni Owen je dobio nevjerojatnog prijatelja.

Ovo rijetko genetsko stanje uzrokuje stalnu napetosti mišića, te i dalje zahtijeva redovito bolničko liječenje, no uz Haatchija Owen sve lakše podnosi i jednostavno je sretniji.

Haatchijeva nevjerojatna priča pomogla mu je da osvoji nagradu 'Međunarodnog fonda za dobrobit životinja'.

Haatchi, koji ima 15, mjeseci, prošao je i dresuru, odnosno program terapije kućnim ljubimcima. Uskoro će posjećivati i vojnike koji su teško povrijeđeni u Iraku i Afganistanu, kao i bolesnu djecu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:38