PET PIĆA ZAREDOM

10 POSLOVA U KOJIMA ĆETE NAJLAKŠE POSTATI PIJANICA Novinari nisu među njima...

Ozbiljna vrsta opijanja definira se kao ispijanje pet ili više pića zaredom (u isto vrijeme ili s nekoliko sati razmaka) u pet ili više dana u proteklih 30 dana
 Drago Sopta/CROPIX

Što je posao fizički teži, veća je vjerojatnost da ćete u potrazi za opuštanjem posegnuti za alkoholom, sudeći prema službenoj američkoj statistici. Kad se gleda postotak odraslih u SAD-u za koje je zabilježena ozbiljna konzumacija alkohola u proteklom mjesecu, i usporedi s kategorijom zanimanja iz kojih dolaze, tada na vrh izbijaju rudari i svi koji pripadaju toj industriji. Naime, rudarstvo obuhvaća 17,5 posto statistički evidentiranih pijanica.

Odmah iza rudara dolaze građevinari sa 16,5 posto.

Čašicom više vole se opuštati i oni koji rade u uslužnoj djelatnosti smještaja i ugostiteljstva (11,5 posto). Blizu njih su i zaposleni u kulturno-umjetničkim i rekreacijskim djelatnostima (11,5 posto). Među prvih deset po zabilježenom opijanju su nadalje zaposleni u komunalnim djelatnostima (10,3 posto), veleprodaji (10,2 posto), menadžmentu (9,9 posto), proizvodnji (9,7 posto), poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i lovu (9,4 posto) te maloprodaji (9 posto).

Prema statistici , učitelji i zaposleni u državnoj službi pripadaju skupini koja je najmanje bilježena među ozbiljnim konzumentima alkohola (manje od 5 posto).

Pritom se takva ozbiljna vrsta opijanja definira kao ispijanje pet ili više pića zaredom (u isto vrijeme ili s nekoliko sati razmaka) u pet ili više dana u proteklih 30 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 19:38