POPULARNI AUTOR

BRUNO ŠIMLEŠA 'Kilometarske kolone ispred crkve kako bi se dotaknuo nečiji lijes ne bi bio moj odabir, ali nije na meni da kritiziram...'

 Biljana Gaurina/EPH

Povodom obilježavanja 15 godina spisateljske karijere, Bruno Šimleša gostovao je u emisiji RTL Direkt .

Šimlešu je voditelj Zoran Šprajc pitao da objasni razliku između traženja snage duhovnosti u vjeri i u praktičnoj psihologiji odnosno samopomoći.

'Kilometarske kolone ispred crkve kako bi se dotaknuo nečiji lijes ne bi bio moj odabir, ali istovremeno, nije moje niti da kritiziram one koji u tome pronalaze snagu', rekao je Šimleša.

Dodao je da je u Hrvatskoj potrebno više raditi na razumijevanju drugoga i drugačijega te da se manje vremena treba provesti tražeći zašto netko nije poput nas.

'Hrvati su shvatili da je u redu ne znati neke stvari. Nas se ne uči kako normalno funkcionirati s manama i kako priznati greške. Postali smo svjesniji da nam treba pomoć', rekao je Šimleša.

Šprajc ga je pokušao malo podbosti komentirajući da se velik dio literature o samopomoći svodi na isto. Šimleša se nije dao omesti.

'Određeni dio literature banalizira funkcioniranje ljudske psihe, moje knjige to ne rade. Nema tri koraka do apsolutne sreće, nema pet koraka do prosvjetljenja. Knjiga neće donijeti odluku umjesto nekoga i neće živjeti umjesto nekoga, to morate sami', rekao je Šimleša.

Dodao je da se on sam ne ljuti prečesto, no da je i on 'normalna osoba' te da se s vremena na vrijeme naljuti. 'Naljutio sam se neki dan na susjeda jer njegov pas vrši nuždu u našem dvorištu', dodao je Šimleša na kraju gostovanja.

Bruno Šimleša je prije 15 godina objavio prvu knjigu u vlastitoj nakladi. Tim povodom se u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića u utorak priprema i prigodno slavlje.

Inače, do sada je napisao osam knjiga prodanih u više od 60.000 primjeraka, a već je godinama jedan od deset najposuđivanijih suvremenih domaćih autora u hrvatskim knjižnicama. Ulaz na slavlje je slobodan, a autorove knjige bit će na prigodnom popustu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:16