DIRLJIVA PRIČA

Blog roditelja prerano rođene bebe potresao svijet

Tyler i Mandy Stout iz američke savezne države Utah tri su mjeseca pisali blog o borbi za život svoje prijevremeno rođene bebe. Pokušavali su ovu borbu sagledavati iz njenog kuta gledanja, a blog im je trebao pomoći da smognu hrabrosti da se suoče s eventualnim rastankom od svog prvog djeteta.

Marshall je rođen s manje od 400 grama, u 27. tjednu trudnoće, a njegova borba za život trajala je tri mjeseca.

Blog u ime svog sina Marshalla počeli su pisati tri dana nakon njegovog preranog rođenja, 19. prosinca 2012. u 27. tjednu trudnoće. Obitelj i prijatelje su obavještavali o bebinom napretku, a posljednje su riječi napisali skoro tri mjeseca kasnije, 4. ožujka ove godine, kad je maleno Marshallovo srce prestalo kucati.

'Skinuli su me s aparata i položili su moje krhko tijelo u majčino naručje', stoji, između ostalog, u posljednjem postu na blogu Tylera i Mandy Stout.

'Moji roditelji su djelovali poraženo. Moje sestre i moj doktor su izgledali kao da ih je to pogodilo. Činio sam sve što mogu da ih utješim. Nadam se da su osjećali moje prisustvo. Nedostajat ćete mi! Gledat ću vas odozgo - ovo je još bolji dom! Nema bola i tuge, i radujem se danu kad će mi se roditelji, obitelj i prijatelji pridružiti'.

Stoutovi kažu da im je pisanje bloga o iskustvima kroz koja su prolazili davalo osjećaj nade, dok su ih desetine poruka koje su primali snažile da istraju.

Marshall je pri rođenju težio samo 396 grama i bio je dugačak 26,67cm. Izgledi da se izbori za život od početka mu nisu bili pretjerano veliki. Tako malu bebu vrebaju brojne bolesti, a sredstva za njihovo liječenje nisu prilagođena tako sitnom tijelu.

“Marshallov” blog, koji je sadržavao i video snimke i fotografije u početku su pratili samo obitelj i obiteljski prijatelji, ali zatim su im se pridružili i nepoznati ljudi.

Dan prije kraja, 3 ožujka, na blogu se objašnjava da liječnici vjeruju da je se sitni dječak inficirao, najvjerojatnije bakterijama iz svojih intravenoznih priključaka.

Dobio je temperaturu, pluća su se počela puniti tekućinom, a ubrzo je uslijedila smrt.

"Nisam više priključen na stroj. Jedna od mojih sestara kaže da sam svoj put na Zemlji prešao brže od većine. Svi ćete mi nedostajati; Molim vas, cijenite jedni druge, i vrijeme koje provodite zajedno, Ja sam svoje znao cijeniti. Bilo je teško, ali vrijedilo je", stoji u blogu pisanom poslednjeg dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:47