FOTO ESEJ O RAKU DOJKE

Muž je fotografski dokumentirao borbu supruge s opakom bolešću

Newyorški fotograf Angelo Merendino je snimio foto esej o borbi svoje supruge Jennifer s rakom dojke . Ovaj svoj fotografski rad je opisao kao pokušaj da 'borbu s rakom prikaže na humaniji način'. Napisao je da fotografije 'prikazuju izazov, teškoću, strah, tugu i usamljenost i najvažnije od svega, prikazuju našu ljubav'.

'Unatoč užasnoj raširenosti raka (teško je naći nekog tko nije na neki način bio povezan s ovom bolešću) najčešće ju je teško prikazati na ljudski način, tako da se prikaže realnost življenja s njom svaki dan', kaže Angelo. 'Ljudi se okreću od neugodnog suočavanja sa stvarnošću ove bolesti i ja to razumijem. To je bolno. Prije nego smo ja i Jen prošli kroz sve ovo, ni sam nisam znao kako je to.'

Iako je u početku planirao ove fotografije pokazati samo svojoj obitelji, kazao je da su on i Jen na kraju ipak odlučili da fotografije podijele sa svijetom.

Izvrsna posjećenost njegove web stranice je za Angela imala neočekivani efekt dajući mu 'veliku utjehu i snagu' u godinu i pol otkako je Jennifer umrla.

'Sada se barem osjećam da smo napravili nešto pozitivno iz nečeg užasnog', kazao je Angelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:09