BEZ ZAVRŠENOG FAKULTETA

MLADIĆ IZ DUBAIJA KOJI RADI U APPLEU IMA VELIKE PLANOVE 'Napola sam Hrvat i želim tamo pokrenuti posao'

 Facebook

Saif Hindash (24) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata život je krenuo drugim smjerom kada je odlučio ne ići na fakultet, već izgraditi svoj vlastiti život bez pomoći drugih. - Odlučio sam ne ići na fakultet, jer je bio preskup. Ipak, morao sam uzdržavati obitelj, uključujući mog oca i majku koji su ovisili o svojoj djeci - priča Saif dodajući da mu je to što je odlučio ne studirati malo otežalo pronalaženje posla. Ipak, kaže, bio je strpljiv i posao je došao.

- Da sam išao na fakultet i diplomirao, život bi možda bi malo lakši u smislu nalaženja prvog posla. Ali na kraju krajeva, nije stvar u tom što je napisano na papiru već u iskustvima vas kao osobe, kao i vaše osobnosti', kazao je Saif za Khaleej Times.

S 18 godina počeo je raditi kao prodavač, a s vremenom mu je karijera napredovala i danas radi u tehnološkom divu - Appleu, i zbog toga je, kaže, jako sretan. - Vjerujem da ako radite nešto što zaista volite, uspjet ćete. Baš kao Bill Gates, Steve Jobs i ostali geniji koji su uspjeli samo jer su se vodili strašću.

Iako je još mlad, Hindash ima svoje ciljeve i snove koje se nada da će ostvariti kad pokrene svoj vlastiti biznis - u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali i u Hrvatskoj. - Napola sam Hrvat pa bih doista volio pokrenuti posao tamo, kao i u UAE - kaže te dodaje da ne vjeruje da će ikad ići u mirovinu jer 'ne može se zamisliti da ne radi'. Hindash ističe da se, iako će jednog dana ostvariti svoje poslovne ideje, život ne vrti oko novca. - Važno je biti zadovoljan sam sa sobom.

- Moj san je jednostavan. Sanjam da usrećim svoju obitelj jer život nije samo novac, u životu je važno biti sretan - zaključuje ovaj mladić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 19:17