MALI BORAC

DJEČAKA ROĐENOG U 23. TJEDNU MORALI STAVITI U PLASTIČNU VREĆICU VELIČINE PERNICE ZA OLOVKE 'Mislili smo da se neće izvući, težio je samo 800 grama'

 
 Facebook

Majka malenog dječačića objavila je da se njezin sin čudesno oporavio nakon što je rođen puno prerano i tako mali da su ga morali staviti u plastičnu vrećicu kako se ne bi podhladio.

Christina Hahn (27) iz Virginije rodila je sina Markcusa Croppera Juniora kad mu je bilo samo 23 tjedna i šest dana. Kad se rodio, maleni je težio samo 800 grama i bio dug 20 centimetara.

Odmah je smješten u inkubator i u posebnu plastičnu vrećicu ne veću od pernice za olovke.

Markcus danas ima pet mjeseci i teži zdravih pet kilograma, a njegova je presretna majka na Facebooku objavila da njezin sinčić lijepo napreduje.

'Kad sam ga rodila, mislila sam da je mrtav. To je bilo prestrašno. Bio je tako mali. Mislili smo da ćemo ga izgubiti, no on se ipak izvukao. Bilo je to pravo čudo.'

Iako je trebala roditi u studenom, vodenjak joj je pukao u 23. tjednu trudnoće. Nju i djetetovog oca liječnici su upozorili da se pripreme na mogućnost da se maleni ne izvuče.

'Bilo je grozno vidjeti ga u toj vrećici, no ona mu je pomogla da ne dobije hipotermiju', kaže Christina.

Maleni je također dobio i injekcije steroida kako bi se potaknuo razvoj njegovih pluća. Nakon rođenja 23. srpnja, u bolnici je proveo 81 dan, a roditelji su uz njega provodili po 12 sati svakoga dana.

Oko šest mjeseci kasnije, ponosna majka je objavila niz fotografija svojega sinčića koji jako lijepo napreduje.

'Markcus je prekrasan, jako sam ponosna na njega! On je moj mali borac!', napisala je Christina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:08