Pogledajte ''izgubljeni'' Crash Bandicoot crtić

Vraća li se Crash Bandicoot na PlayStation?

Svi nešto stariji igrači se sigurno sjećaju i vole Crasha Bandicoota, platformera koji je bio Sonyev odgovor na Nintendovog Super Maria. Nakon što je originalni developer (Naughty Dog) napustio franšizu, svima nam omiljeni Crash je pao u zaborav. Svi nostalgičari će zato biti sretni da su se pojavile testne snimke nikad ostvarenog animiranog serijala baziranog na liku.

Video (koji možete pogledati na dnu članka) je objavio David Siller, koji je u to vrijeme bio glavni dizajner i producent u Universal Interactive studijima, te je radio na Crashu. Siller kaže kako je video zapravo testna animacija koji je Universal Interactive napravio, a koja je inspirirana Animanijacima koje je izdao Warner Bros.

„Koristili smo ideje koje su u to vrijeme bile popularne. Iskreno projekt je vjerojatno bio preambiciozan za svoje dobro sa tehničke strane, a pokušavao je biti i zabavan djeci što nikad nije jednostavno. Snimka nije nikad korištena u igrama, čak ni kao tajna koja se može otključati. Kao inspiracija su nam, između ostaloga, poslužili Animanijaci, koji su u to vrijeme bili popularni.“ – kaže Siller.

Ideja animirane serije je pala u vodu kad je Universal sklopio ugovor sa Sonyem za prava ekskluzivne distribucije za PlayStation, njihovu novu konzolu. Poslije toga svi su se resursi usmjerili u izradu igara. Iz Sonya nisu htjeli koristiti snimke jer su forsirali 3D pristup, tako da, kako kaže Siller – „mnogo ljudi uključenih u razvoj originalne igre nije uopće znalo da takve snimke postoje“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 07:53