SEKS PRODAJE ILI, MOŽDA, NE?

'Ja se pokazujem': Calvin Klein šokirao erotskom reklamom za donje rublje

Fotografija u tonovima sepije referira se neke njihove kontroverznije odglase kao što su 'heroin chic' oglasi s Kate Moss i sugestivni oglasi s 15-godišnjom Brooke Shields koja je tvrdila da ništa ne smije doći između nje i njezinih Calvina
 Instagram / Calvin Klein

Premda postoje dvojbe oko toga 'prodaje' li seks sve, modna kuća Calvin Klein u to nikada nije sumnjala, tvrdi Quartz. Calvin Klein periodički je provocirao javnost svojim seksualiziranim kampanjama i čini se da su opet počeli.

U sklopu nove kampanje za liniju donjeg rublja jedan je oglas objavljen na Instagramu Calvina Kleina izazvao poseban prijepor.

U oglasu manekenka kamera s poda prema raširenim nogama manekenke Klare Kristin kojoj se vide gaćice. Manekenka također gleda prema kameri, a odmah iznad njezinog međunožja piše 'I flash in #mycalvins' ('Ja se pokazujem u #mycalvins').

Pretpostavlja se da je namjera staviti model u kontrolu, jer je njezina odluka pokazati svoje gaćice gledateljima fotografije. No, mnogi su istaknuli da je kadar u kojem je manekenka fotografirana predatorski te da se protiv takvih fotografija žene diljem svijeta bore. Drugi su bili manje riječiti te su fotografiju samo prozvali 'gnjusnom' i 'bolesnom'.

Fotografija u tonovima sepije referira se neke njihove kontroverznije odglase kao što su 'heroin chic' oglasi s Kate Moss i sugestivni oglasi s 15-godišnjom Brooke Shields koja je tvrdila da ništa ne smije doći između nje i njezinih Calvina.

Take a peek: @karate_katia, photographed by @harleyweir for the Spring 2016 advertising campaign. #mycalvins

A photo posted by Calvin Klein (@calvinklein) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:17