VRLO TRAŽENA BERTA

KAKO SAM SE OSJEĆALA U HIT VJENČANICI OD 75.000 KUNA Naša novinarka isprobala ekskluzivne vjenčanice koje se od svih mjesta na svijetu mogu unajmiti jedino u RH!

 Berislava Picek/EPH

Ženstveno, kraljevski, glamurozno. To su riječi koje su mi pale na pamet kada sam prvi put zakoračila u Mia Couture Showroom, ispunjen velikim zrcalima i raskošnim vjenčanicama.

Najpoznatije svjetske vjenčanice Berta odnedavno su dostupne i u Hrvatskoj, na zagrebačkoj adresi Masarykova 24. Skupocjene vjenčanice mogu se kupiti po cijeni i od 9 do 11 tisuća eura, a vlasnica Mia kaže da je ovo prvi showroom u kojemu se Berta vjenčanice mogu unajmiti po cijeni od 2 tisuće eura. Izraelska dizajernica proslavila se haljinama koje, umjesto da skrivaju žensko tijelo, ističu svu njegovu ljepotu. Tako je većina modela uskog kroja, a i one krinolinastog dizajna otkrivaju leđa ili dekolte.

Samo za vitke cure

Haljina koju smo isprobali prvu bila je pripijena, pomalo kremaste boje, otvorenih leđa i posuta dragim kamenčićima. Sama dizajnerica Berta u jednom je intervjuu rekla da radi samo s najboljim i najkvalitetnijim materijama koje pronalazi diljem svijeta, a baš svaki mora proći kroz njene ruke kako bi vidjela odgovara li ideji njenih haljina. Budući da je haljina vrlo uska, otkriva se svaka mana na tijelu, a kako je pomalo kruta, nije preporučljiva za djevojke širih bokova. Problem je što postoji samo jedna veličina koja je prilagođena djevojkama sitnije građe. Usto, teška je. Odijevam je, jedva, uz pomoć Mie Madunić, vlasnice showrooma u Masarykovoj. Raskošno uređen prostor ima čak i podij za odijevanje buduće mladenke na kojemu mi Mia popravlja donji dio.

Onaj trenutak kada se vidim u ogledalu, shvaćam da je haljina od mene napravila potpuno drugu osobu. Kao da se spremam za crveni tepih, vlasnica Mia i fotografkinja skaču oko mene i slažu svaki dio vjenčanice na svoje mjesto. Razmišljam kako bi bilo da u ovoj vjenčanici ulazim na vlastito vjenčanje.

Foto: Berislava Picek/EPH

Kraljevski osjećaj

Poučena vlastitim iskustvom, tvrdim da će se svaka žena osjećati kao kraljica u Berta vjenčanicama. No, pomalo je zastrašujuće imati na svom tijelu haljinu čiji najam stoji 15 tisuća kuna, a kupnja 75 tisuća kuna. Budući da su haljine toliko vrijedne, Mia je uvela naplaćivanje isprobavanja haljina, što će vas stajati 200 kuna.

Druga haljina bila je dekoltirana i široka u donjem dijelu, no Miji se nije svidjelo kako mi stoji pa mi je preporučila da se nikada ne udam u širokoj haljini. Najam druge haljine stoji oko 5 tisuća kuna.

Brend slavi 16 godina

Mia je na ideju otvaranja showrooma došla kada ju je sadašnji suprug zaprosio, a nijedna vjenčanica u Hrvatskoj joj se nije svidjela.

- Elektroničkim putem sam kontaktirala Bertu i otišla u Izrael. U trenutku kada sam probala vjenčanicu, znala sam da moram otvoriti prostor gdje bi domaće mladenke došle do ovakvih haljina - otkriva Mia.

Tvrdi da je ovo jedini atelje u svijetu gdje se Berta vjenčanice mogu unajmiti, a najviše kupaca dolazi iz Austrije, Njemačke i Srbije zato što u njihovim državama nema najma vjenčanica. Mia se uskoro planira i sama baciti u kreiranje odjeće jer je odmalena ljubiteljica mode.

- Ovo je ostvarenje mog sna i jedva čekam svim budućim mladenkama pokazati kako na svoj dan mogu izgledati i osjećati se poput pravih princeza - kaže Mia, inače studentica ekonomije.

Dizajnerica Berta vjenčanice je počela kreirati prije 16 godina, a ubrzo je stala uz bok najpoznatijim dizajnerima vjenčanica.

- Imam mnogo modnih uzora, ali moram istaknuti Grace Kelly. Za mene je elegancija ne pokušavati previše, ne pokazivati puno, ali opet ne i skrivati tijelo pod gomilom tkanine - ustvrdila je Berta u jednom intervjuu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 12:13