MAJA ČATLAK

LEKSIKON JEDNE HRVATSKE MISICE 'Dečka nemam, a jedini kriterij mi je da bude visok... i da zna kuhati jer ja u šalšu stavljam - tulipane!'

 
 Ivo Ravlić / CROPIX

Zašto si se prijavila na izbor ljepote?

- Bila je to jedna od onih nestvarnih situacija u kojoj lutaš po internetu i iz čiste znatiželje prijaviš se na izbor za Miss Universe i već sljedeće jutro primiš poziv iz produkcije.

Otvara li tebi atraktivan izgled više vrata u životu ili ti odmaže?

- Svjesni smo važnosti dobrog izgleda u današnjem svijetu. Međutim, on sa sobom donosi predrasude, ljubomoru i negativan stav. No vjerujem da je atraktivan izgled uz ljubaznost i širok osmijeh dobitna kombinacija. Karakter je onaj koji osvaja.

Čime se baviš u slobodno vrijeme?

- Najviše volim provoditi vrijeme na plaži. Dodamo li tome i dobru knjigu, užitak je zagarantiran. Osim uživanja pod suncem, rado pišem, treniram gotovo svaki dan, izlazim s prijateljima, slušam muziku, planinarim, volontiram, dajem (ljubavne) savjete, gledam filmove i serije, plešem i šetam svoju kujicu Kyru.

Kako održavaš dobar izgled?

- Sportom se bavim od početka osnovne škole. Ples, plivanje i gimnastika sportovi su kojima sam se bavila prije odbojke. Odbojku sam nastavila trenirati šest godina u lokalnom klubu, sve do završetka srednje škole. Trenutno se bavim funkcionalnim treninzima i spinningom, a ni teretana mi nije strana. Nastojim jesti što zdravije i raznovrsnije, ali se s guštom počastim palačinkama u “Starog placa”.

Single ili zauzeta? Kakve muškarce voliš?

- Dečka nemam, a na mojih 182 cm jedini je kriterij kod muškarca - visina.

Kakva prema tvojem mišljenju treba biti Miss Universe Hrvatske?

- Miss Universe treba biti dinamična žena s ogromnom voljom i još većim srcem. Uz jedinstven izgled i široki osmijeh, to je žena sa stavom, karakterom i pouzdanjem. Miss Universe je zanosna, uporna i svoja.

Što bi učinila da pobijediš, čemu bi se posvetila?

- U potpunosti bih iskoristila sve mogućnosti koje se pružaju uz krunu. Posvetila bih se volontiranju za djecu. Bilo to čitanje priča djeci u bolnicama ili posjet domovima za nezbrinutu djecu, pedagogiju bih primijenila u praksi.

Čime se želiš baviti u budućnosti?

- Teško mi je odgovoriti na ovo pitanje jer sam dinamična osoba. Ali sigurno planiram završiti fakultet i okušati se kao turistički vodič. Također se mogu vidjeti u radu s djecom, bilo kao profesor engleskog jezika ili pedagog. Svakako želim određeno vrijeme volontirati u Africi i upoznati kulturu i jezik.

Kakva si kuharica i koje jelo najradije pripremaš?

- Dovoljno je spomenuti kako sam pri kuhanju šalše umjesto bijelog luka nasjeckala lukovice tulipana. Na svu sreću jelo mi je zagorjelo, ali zato podgrijavam ručak za prste polizati!

Može li žena, po tvojem mišljenju, imati i obitelj i karijeru?

- Sve je u životu stvar balansa. Žena u samo 24 sata uspije biti predana i uspješna na poslu, pobrinuti se za jelo, mužu vezati kravatu, obrisati suzu i poljubiti za laku noć. Sutradan se pojavi na poslu u besprijekorno opeglanoj košulji. Pozdrav mojoj mami!

MAJA ČATLAK

OSOBNA ISKAZNICA

Godine:

19 godina

Grad:

dolazim s mora, iz Makarske

Zanimanje:

studentica sam engleskog jezika i književnosti i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Splitu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:41