Advent

MARKET U MARTIĆEVOJ Ne propustite zimsko izdanje festivala Design District Zagreb

 Petar Santini

Iza dizajna kućica inspiriranog šumom stoje arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić

Zahvaljujući suradnji festivala Design District Zagreb s Turističkom zajednicom grada Zagreba i nizom partnera, građani i njihovi gosti dobili su prvi Market u Martićevoj, koji je otvoren do kraja godine.

Kao središnji prostor, Croatian Design Superstore ugošćuje brojne besplatne radionice za djecu i odrasle, koje osmišljavaju i vode domaći kreativci.
Ispred Croatian Design Superstorea podignuto je 14 ugostiteljskih drvenih kućica čiji dizajn potpisuju arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić, a osmišljene su tako da stvaraju ugođaj božićne šume.

Miljenko Bernfest

- Sve kućice su jednake, a rastvaranjem doživljavaju prostornu transformaciju. Postavljanjem kućica u više planova te njihovom tlocrtnom rotacijom dobiva se osjećaj da je svaka drugačije oblikovana. Osnovni korpus načinjen je od ekonomičnih OSB ploča obložen aluminiziranom armiranom folijom. Plašt je izveden od grubo blanjanih prosušenih drvenih letvica, kao i otklopna vrata - pojasnili su arhitekti.

U kućicama su se smjestili restoran Verde, Istarska kuća Indirekt koja stoji i iza organizacije niza koncerata i nastupa DJ-a koji će se održati u Martićevoj, Apricot, Samoborska hiža, Mr. Fogg, Takolako, Bistro 75, Wall Street, Vintesa, Cantina Cucina Fina, Juice&Juice, Mojo Bar i Žar - Gastroteka. Tu je i prodajna kućica s ponudom blagdanskih proizvoda hrvatskih dizajnera Croatian Design Superstore Gift Station.

Glazbeni program počinje u popodnevnim i večernjim satima, a Dizajn dijalozi će ugostiti jednog od najboljih hrvatskih marketinških kreativaca - Vanju Blumenšajna iz agencije Señor. Više na designdistrict.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:35