VIŠE NIJE NESRETNA

'MISLILA SAM DA SAM PREDEBELA, A SAD SAM INSTRUKTORICA' Inspirativna priča o djevojci koja je dokazala da višak kilograma nije nikakav problem

Young smiling fat woman doing stretching exercises and looking at the camera.[url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786766][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/sport.jpg[/img][/url]
 Foto: iStock/Getty

Upoznajte Danu Falsetti. Ima 22 godine, živi u New Hopeu u američkoj državi Pennsylvanija, instruktorica je joge i – ima nekoliko kila viška, piše Daily Mail.

'Dugo sam se povlačila u sebe zbog tih prekomjernih kilograma, nisam se osjećala dobro i bila sam nesretna. Okrenula sam se jogi jer sam oduvijek zapravo čeznula za nekim mirom, za meditacijom i željela sam isprobati nešto novo', kaže Dana. Kad je prvi put počela raditi jogu osjećala se neobično. Bilo ju je strah nekih poza i mislila je da ih neće moći izvesti. No sada uspješno izvodi i vrlo zahtjevne pokrete poput stoja na rukama.

'Napredovala sam malo po malo i uvijek pred sebe stavljala sve teže i teže zadatke. Polako sam počela uviđati što je sve moguće. Kad dosegneš svoj limit, jedino što ti preostaje je da ga prijeđeš. To je poanta svega.' Zahvaljujući redovitom vježbanju uvidjela je da ograničenja, zapravo, ne postoje već su ona nešto što sami sebi namećemo. A ne bismo trebali. Dana kaže kako joj je joga pomogla u još nečemu.

'Cijeli život sam se opsesivno prejedala. Bio je to pokušaj ispunjavanja neke unutarnje praznine. No, nakon što sam počela vježbati, joga je zamijenila hranu. Počela sam opsesivno vježbati. Umjesto prema hladnjaku, počela sam automatski odlaziti do svoje podloge za vježbanje.'

S vremenom je savladala gotovo sve asane (položaje u jogi). Također je priznala sama sebi da joj je oblik i veličina njezinog tijela na neki način bila izlika da nešto ne radi. Sad uviđa da ako unatoč kilogramima može vježbati jogu – i biti jako dobra u tome! – može zapravo sve.

Na njezinom Instagram profilu prati je više 79.000 followera. Iznenadila se, kaže, koliko ima ljubitelja joge s nekoliko kilograma previše. Mnogi joj se zahvaljuju jer im je poslužila kao nadahnuće i naučila ih da je joga doista za svakoga. Osim Instagrama, više o Dani i jogi možete doznati i na njezinoj web stranici: Nola Trees Yoga.

































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 09:01