ŠUNJALICE

NOSILI SMO IH KAO DJECA, I OPET ĆEMO Veliki povratak espadrila, kolekciju objavio i Borovo

Vukovarska tvornica jučer je predstavila 15 novih modela obuće, koji su se još veseliji i šareniji vratili iz devedesetih godina

Espadrile, koje su bile vrlo popularne 90-ih godina prošlog stoljeća, ove su se sezone vratile kao “must have” obuća koja se vrlo lako kombinira i u dnevnim i u večernjim kombinacijama, a nisu ih zaobišli ni na modnim pistama.

Zato je i naša vukovarska tvornica Borovo predstavila vlastitu liniju Startas espadrila te se pohvalila novom kolekcijom na svojoj Facebook stranici.

Domaća proizvodnja

- Kako su espadrile hit sezone, tako smo i mi u tvornici napravili svoju verziju. Dizajn potpisuje naša Iva Ćurković Spajić, a mi ih u tvornici u šali zovemo ‘šunjalice’ - ispričala je Martina Tomljenović iz Borova. Startas espadrile savršeno su se uklopile u brend Startas kao idealna obuća za proljetne i ljetne dane. Mekane, lake i udobne, jednostavne za obuvanje, bojane raznim dizajnima savršeno nadopunjuju sve ljetne kombinacije. Petnaest različitih modela napravljenih kao i startasice, od platna i gume dobivene iz kaučuka, prenesene su preko 20 ruku u proizvodnji.

Izdržljiv potplat

Za razliku od “originalnih espadrila” čiji je džon od špage, Borovo espadrile imaju gumeni potplat što je puno bolje jer se, primjerice, neće natopiti vodom i brzo uništiti.

U kolekciji su jednobojne “šunjalice”, zatim one već prepoznatljiva dizajna sa startasica: s točkicama, prugicama, lastavicama, a tu su i licitari, jednorozi...

Jednobojne espadrile koštaju 119, a šarene 139 kuna. Dostupne su u svim Borovo prodavaonicama diljem Hrvatske, kojih je ukupno 90, i to u brojevima od 36 do 42. Novu kolekciju, inače, Borovo je najavio suradnjom s Hippy gardenom još početkom ljeta, kada je dizajnerica Đurđica Vorkapić osmislila espadrile kao novi hrvatski suvenir, a danas se s porukom “From Croatia with love”prodaju na dvadesetak lokacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:44