MNOŠTVO POZNATIH

Split: Poznate dame na humanitarnoj reviji redizajnirane odjeće, sve zasjenila Viktorija Rađa

U Splitu održana humanitarna modna revija za dječji dom Maestral
Na fotografiji: Viktorija Đonlić Rađa
 CROPIX

Brojne poznate osobe prošetale su u utorak navečer modnom pistom u Spaladium Areni kako bi pomogle za djecu i mlađe punoljetnike ˝Maestral˝, javlja Slobodna Dalmacija. Rotary Club Split Plus organizirao je ˝Split Plus Fashion˝, originalnu humanitarnu reviju na kojoj je predstavljena redizajnirana odjeća slavnih Splićana.

Poznate ličnosti donirale su odjeću koju su stručne ruke dizajnera pretvorile u nešto sasvim drugačije. Od iznošene odjeće, nastala su prava modna remek-djela. Nakon revije, nekadašnji vlasnici odjeće otkupili su ove kreacije i tako pomogli, ali i ukazali na važnost pomaganja drugima.



Ovoj su se humanitarnoj akciji pridružile naše proslavljene Blanka Vlašić, Ana i Lucija Zaninović, gimnastičarke i olimpijske Tina Erceg i Ana Đerek, te Karmen Koljanin i Mia Ivančević. Splićani su se rado odazvali na humanitarni modni događaj, a tražilo se i mjesto više.

- Prekrasno je što se u našem gradu organiziraju ovakve akcije. Hvale vrijedno je što se održala modna revija koja je humanitarnog karaktera. Zanimljivo je vidjeti spoj mode i stvari koje mogu pridonijeti općem dobru i zajednici. Došlo je uistinu puno ljudi, prijateljica i ja smo tražile mjesto gdje ćemo sjesti - kazala je Marija, jedna od posjetiteljica.

Osim što su naglasili važnost humanitarnog djelovanja, članovi Rotary Cluba ukazali su i na važnost cirkularne ekonomije, odnosno njezine popularizacije. Splićani su mogli vidjeti kako i modna industrija može doprinijeti zaštiti okoliša i to putem reciklirane odjeće, ali i nakita.

Za unikatne i kreativne odjevne predmete te nakit zaslužni su kreatori Jurica i Marija Pirić (studio ˝Arileo˝), Ana Kujundžić (obrt za modni dizajn "Kad-tad"), Katarina Cvitković (obrt za modni dizajn "Karin Design"), Eleonora Tomić (obrt za modni dizajn "Etno Mot"), Neda Makjanić-Kunić (modna kuća "Mak"), Monika Sabljić, Mia Caktaš (studio recikliranog nakita "MammaMia Art") te Anamarija Asanović. Modeli su prošetali pistom u punom sjaju zahvaljujući brojnim vizažistima i frizerima. Osim reciklirane odjeće, publika je mogla vidjeti i mini kolekcije poznatih dizajnera koje su nosili modeli iz agencija Safir Model Management Split i Kristina.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
Viktorija Đonlić Rađa


U publici su bila i djeca iz ˝Maestrala˝ te uživala u reviji namijenjenoj njima, a tri su se djevojke okušale i na modnoj pisti.

- Nešto za što se često smatra da je rezervirano za one imućnije, postalo je nešto namijenjeno djeci kojoj je to najpotrebnije. Lijepo je vidjeti da moda ima i drugo lice, ono humanitarno. Podržavam ovakve i uvijek se odazivam i pomognem koliko god to mogu - kazala je posjetiteljica Ana te dodala kako joj je drago što se okupio toliki broj ljudi.

Željan Rakela, predsjednik splitskog BMW Moto-kluba te jedan od suorganizatora događaja, istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan kako je ovaj događaj protekao.

- Ponosan sam na prijatelje iz Rotary Cluba te na svoje motoriste. Dokazali smo da, osim što volimo miris benzina, cestu i duga putovanja, imamo i tu socijalnu notu. Drago mi je što smo u mogućnosti pomoći te što smo svjesni toga koliko je važno pomagati drugima. Donacijama ćemo urediti gornji kat ˝Maestrala˝ kako bi štićenici imali zajedničke prostorije, kuhinju, odnosno kako bi mogli zajedno uživati. Cilj nam je bio skupiti tridesetak tisuća , ali s obzirom na jako dobar odaziv, mislim da će taj iznos biti i veći - kazao je Rakela za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:36