KRIVI POSLOVNI POTEZI

OTKRIVENI DETALJI SAMOUBOJSTVA NAJBOLJEG KUHARA NA SVIJETU Benoit Violier bio je žrtva milijunske prevare s vinima?

 Screenshot YouTube

‘Najbolji kuhar na svijetu’ Benoit Violier, čiji je zapravo švicarski restoran u prosincu proglašen najboljim na svijetu, pronađen je mrtav u svom domu u 45. godini prošli tjedan. Prema novim izvještajima Violier je bio žrtva velike prevare vinima koja ga je dovela na rub financijske propasti.

Violier (44) je počinio samoubojstvo 31. siječnja i za sobom nije ostavio nikakvu poruku. Međutim, nove informacije u istrazi otkrivaju da je unatoč velikom uspjehu restorana u švicarskom Crissieru, slavni chef bio u velikim problemima, piše Daily Mail .

Prema izvještaju švicarskog financijskog časopisa Bilan, Violier je postao jedna od žrtava prevare sa skupocjenim i rijetkim vinima čija se cijena kreće od 14.000 do 27.500 funti (od 140.000 do 280.000 kuna) koja su prodana restoranima, ali butelje nikad nisu isporučene.

Iza prevare navodno stoji tvrtka Private Finance Partners, švicarska vinska kompanija iz Siona.

Kompanija je navodno po nekoliko puta prodala iste boce različitim restoranima zaradivši tako na tisuće funti, a Violierov je restoran zbog toga izgubio negdje između 554.700 funti (oko 5,5 milijuna kuna) i 1,37 milijuna funti (oko 13,5 milijuna kuna). Kompanija iz Siona je u studenom prošle godine proglasila bankrot.

Slavni je kuhar pokopan ovog vikenda u Francuskoj u rodnom gradu Montilsu gdje još uvijek živi njegova majka te dio obitelji.

Violier je vodio švicarski restoran Hotel de Ville u blizini grada Lausanne koji ima tri Michelinove zvjezdice. Restoran je 2012. godine preuzeo od svog mentora Philippea Rchata nakon njegovog umirovljenja. Već godinu kasnije proglašen je kuharom godine od strane utjecajnog Gault&Millaua vodiča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:32