RETRO TREND

Pin up kostimi: Izdužuju noge i sužavaju struk, a podižu grudi i stražnjicu. A što će se nositi na našim plažama?

Ovoga produženoga vikenda, bar prema vremenskoj prognozi, počinje sezona kupanja na Jadranu. Nova sezona, novi kupaći kostim. Pa, što će se nositi na našim plažama? Definitivno mornarski uzorci i šareni tropski cvjetovi na dvodijelnim kupaćim kostimima! Po ponudi naših prodavaonica kupaćih kostima vidljivo je da se jednodijelni kupaći kostim vraća na velika vrata. Osim toga, slip gaćice su odnijele potpunu pobjedu nad tangama i boksericama, koje uopće nisu ni predviđene za ovu modnu sezonu. Dakle, ovoga ljeta na našim plažama vladat će ženstvenost, a kupaći kostimi skrojeni su tako da istinske vole ženske obline.

Čudesni grudnjaci

Naoružani su čudesnim grudnjacima i korektivnim trikovima za nježno oblikovanje linije tijela. Njihov je zadatak da vas stanje u struku, izduže noge i podignu grudi. Da vas ovoga ljeta pretvore u suvremenu verziju seksi pin up djevojke! I zato zaboravite sportske varijante i minimalizam. Nosi se sjajno, blještavo, glamurozno - u stilu holivudskog glamura 50-ih godina prošlog stoljeća.

- Svaka pin up djevojka uvijek je pomno uređena. Pa čak i na plaži. Ove godine iznimno su popularni kupaći kostimi s dubljim gaćicama (gotovo do struka) te lagano šiljasti grudnjaci. Upravo si takav planiram sašiti. I naravno, ništa bez glam jednodijelnog kostima - kaže prava pin up djevojka Aleksandra Koluder, studentica modnog dizajna i kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, koja eto već punih pet godina kao da živi u 50-im godinama prošlog stoljeća. U gradu ćete je prepoznati po “sarmicama” u kosi, crvenom ružu, tušu na očima i odjeći koju su prije šest desetljeća jednako zavodljivo nosile Betty Grable, Marilyn Monroe, Ava Gardner, Marie McDonald, Bette Davis, Jane Russell, Jean Harlow i Jayne Mansfield.

Oku zavodljivo

- Neki smatraju da je pin up djevojka bilo kakva izazovna djevojka koja je izrezana iz časopisa i prikvačena na zid. Drugi pak gledaju na pin up kao na vrlo ženstven i atraktivan stil. Ako bismo gledali na pin up samo kao na zaokruženi modni stil, mogli bismo reći da on danas vrlo rijetko postoji u originalnoj i prvotnoj verziji jer se počeo miješati s današnjom, suvremenom modom i načinom izražavanja. Mnogi modni dizajneri, make up artisti, glumice, pjevačice, ali i djevojke, nalaze inspiraciju baš u njemu i bilo da ga skidaju u originalnoj verziji ili varijaciji na stil. Dobro pogođen, vrlo lako postaje zavodljiv oku - kaže 21-godišnja Aleksandra, koja je u našim dućanima pronašla suvremene verzije pin up badića i stilistički ih oplemenila retro modnim detaljima iz svojeg ormara.

Šminka na plaži ? Može

Tako su suncobran sa sajma antikviteta, vintage naočale kupljene na Hreliću, cvjetići ukosnice od Aleksandrine bake te second hand svilene marame upotpunili pin up stil za plažu pomoću kojeg svaka žena ima velike šanse da izgleda izazovno.

Ali, koliko je in modni dio pin up priče, šminka i dalje ima strogu zabranu dolaska na plažu. Ako se već morate šminkati, držite se vodootporne maskare i crvene olovke za usne - kaže vizažistica Žana Kožul.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 08:37