REZULTATI OBDUKCIJE

POSLJEDNJA PORUKA TRUDNICE PREMINULE U BOLNICI 'Gušim se, nema nikog da mi pomogne'

Suprug preminule zbog sumnji u liječničku pogrešku podnio je krivičnu prijavu.
 Facebook

Isidora Marinković (20) iz Negotina u Srbiji, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, iznenada je preminula u nedjelju pod misterioznim okolnostima u Zdravstvenom centru Negotin.

Uz majku je umrla i nerođena beba, a o uzrocima tragedije u ovoj zdravstvenoj ustanovi nitko nije želio razgovarati. Samo su rekli da je pacijentica liječena po svim pravilima medicinske struke.

Kako saznaje Kurir.rs, s Isidorinom trudnoćom je sve bilo u redu do prošlog ponedjeljka, kada je dobila temperaturu 37,5.

- Isidora se žalila na bol u grlu i kašalj. Sutradan su joj u Domu zdravlja uradili EKG i kompletnu laboratorijsku analizu. Primila je infuziju i svi su se nadali da će joj biti bolje, pa su je vratili kući. Međutim, to se nije dogodilo i prošlog četvrtka, 5. veljače, primljena je u ZC Negotin s temperaturom 38,5 - kazao je sugovornik blizak preminuloj djevojci.

Isidora je potom upućena na odjel ginekologije, gdje je u nedjelju umrla. Pod velom tajne je što se točno dogodilo, a u ponedjeljak je obavljena obdukcija, čiji se rezultati očekuju narednih dana.

Izvršio ju je patolog iz Instituta za sudsku medicinu u Nišu, gdje su naglasili da je ovo 'delikatan i kompliciran slučaj'.

U Isidorinoj familiji kao odgovorne za tragediju drže medicinsko osoblje.

- Ne znaju ili ne žele reći razlog zašto moje Isidore više nema. Neki tvrde da je uzrok temperatura, drugi da je imala urođeno suženje na srčanoj aorti, a njezin nesretni otac Dragan Marinković i nevjenčani suprug Srđan Trifunović uvjereni su da je u pitanje nesavjesno liječenje - rekao nam je Isidorin rođak, koji je želio ostati anoniman.

Suprug preminule zbog sumnji u liječničku pogrešku podnio je krivičnu prijavu.

Naime, da Isidora ne diše primijetili su i liječnici i sestre na ginekološkom odjelu. Nekoliko sati prije smrti uspjela je svom ocu Draganu poslati SMS: 'Gušim se, nema nikoga da mi pomogne...', piše Kurir.rs,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:56