FASCINANTAN POGLED

FOTO: SLIKA KOJA JE OBORILA SVJETSKI REKORD Na interaktivnoj fotografiji od 320 gigapiksela možete zaviriti u gotovo svaki kutak Londona!

 BT
Fotografirali su tri dana s vrha BT Towera, desete najviše građevine u Londonu

LONDON - Poznata uzrečica kako je ‘nemoguće vidjeti London u jednom danu’ više nije istinita. Fotografi British Telecoma, povodom olimpijske godine glavnog grada Ujedinjenog kraljevstva, napravili su nezaboravnu interaktivnu panoramsku fotografiju Londona s više od 320 gigapiksela.

Fotografirali su tri dana s vrha BT Towera, desete najviše građevine u Londonu, suočeni s temperaturama ispod nule i naglim naletima vjetra, te su prikupili 48.000 individualnih fotografija Londona iz svih mogućih uglova.

Konačni rezultat je impresivna panorama koja je oborila svjetski rekord u broju piksela na panoramskoj fotografiji.

Putem interaktivne fotografije, moguće je zumirati u pojedine dijelove Londona, vidjeti ljude kako obavljaju svoje dnevne poslove, djecu na igralištima, vlasnike pasa u parkovima, i druge svakodnevne prizore iz života u prijestolnici.

Negdje u ovoj glomaznoj fotografiji nalazi se skrivena i BT-ova maskota, a tvrtka je obećala i nagrade onima koji ju uspiju pronaći.

Fotografiju u većem prozoru možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:42