BIZARNO

Goran Milić začuđen cijenama u bistrou kod Dubrovnika: ‘Ovo nema logike, neka mi netko objasni‘

Goran Milić

 Cropix/Facebook
‘Zašto bi bilo jeftinije donositi 10 puta po jedan decilitar vina od jednokratnog serviranja boce od jedne litre?‘, pita se Milić

Svako malo netko na društvenim mrežama objavi cjenike iz ugostiteljskih objekata želeći skrenuti pozornost na visinu cijena, piše Dubrovački vjesnik.

Ovaj put je u pitanju razlika u cijenama između jednog decilitra vina i jedne litre vina. Naime, naš poznati novinar Goran Milić na svom Facebook profilu objavio je cjenik u bistrou Bite bay u Slanom koji jedan decilitar vina nudi za 2,20 eura, a jednu litru istog tog vina za 24 eura.

- Koncentriraniji promatrač opazit će nelogičnost da cjenik u bistrou Bite bay u Slanom nudi čašu od jedan decilitar bijelog (i crnog) vina po 2,20 eura, a bocu tog istog vina od jedne litre po 24 eura. Logično čuđenje - zašto bi bilo jeftinije donositi 10 puta po jedan decilitar vina od jednokratnog serviranja boce od jedne litre? Tko prvi pogodi pravi razlog (a iz ugostiteljovog kuta gledanja je opravdan) častim ga kavom, kiselom, i čašom od jednog decilitra bijelog ili crnog. U Slanom ili Zagrebu, bilo gdje - napisao je Milić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:47