‘PARADAJZ TURIZAM‘

Srbin krenuo na more pa pitao koliko hrane smije ponijeti preko granice, uslijedio je šou: ‘Svinja mora sjediti naprijed!‘

 Tonci Plazibat/Cropix/Cropix
Muškarac je očekivao ozbiljne odgovore no korisnicima Facebooka to nije bilo ni na kraj pameti

U objavi koja se pojavila na Facebook stranici "Ljetovanje u Albaniji", jedan Srbin je postavio pitanje članovima grupe i zamolio ih da mu kažu koliko slanine i rajčice smije unijeti u ovu zemlju, koja je posljednjih godina sve popularnija među turistima.

"Zdravo, zanima me koliko kilograma paradajza i slanine mogu prenijeti preko granice? Nas je četvero i u prosjeku jedemo oko 800 grama slanine i 6-7 paradajza dnevno. Ne planiramo trošiti novac na ljetovanju pa me također zanima koliko se rakije može ponijeti? Hvala.", napisao je on.

Muškarac je možda očekivao ozbiljne odgovore, no korisnicima Facebooka to nije bilo ni na kraj pameti. Objava je ubrzo postala viralna, a komentari koji su se ispod nizali bili su urnebesni.

"Možeš ponijeti jednu svinju, ali do sto kila i mora sjediti na prednjem sjedištu", napisao je jedan od korisnika.

Idućeg je zanimala količina hrane koju članovi obitelji unose u sebe po obroku, jer, kako je naveo, samo tako mogu dati precizan odgovor.

"Je l‘ konzumirate 800 grama dnevno po osobi ili za sve četvero? Kako da vam damo odgovor, kad niste napisali sve detalje, isto pitanje i za paradajz? A za rakiju ne smijem ni pitati, je li četvero odraslih osoba ili i maloljetna djeca? Puno toga nejasno u tekstu", napisao je.

Bilo je i onih koji su predlagali dodatne aktivnosti na moru, kao što je bio slučaj s ajvarom.

"Ponijeti i papriku, napraviti ajvar. I kad se proda ajvar, plaćeno je more. Imate ljetovanje gratis", glasio je prijedlog idućeg korisnika.

A onda, tek pri kraju, uslijedio je i konkretan "savjet" s gramažom i kilažom.

"Za slaninu, ponesite tri reda iz pušnice, paradajz za 10 dana 12 gajbica, jabučar. A za rakiju ako se zarakijate za 10 dana, onaj mali balon od 15 litara, samo pazite na transport slabo staklo i prijatno vam bilo. P.s. ne piti u putu", napisao je on na kraju rasprave ispod objave koju su mnogi okarakterizirali kao dobru šalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:31